, Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Ποιο χάπι θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ

Την κάλυψη του κόστους του χαπιού της αντισύλληψης από τον ΕΟΠΥΥ τόσο για τις ασφαλισμένες όσο και για τις ανασφάλιστες γυναίκες στην Ελλάδα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, που συνεδρίασε με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Γυναικεία Υγεία- Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία».
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, έχει ήδη κάνει μια διερεύνηση με τον ΕΟΠΥΥ και θεωρεί ότι γίνεται να προχωρήσουμε σύντομα στην ένταξη του χαπιού της αντισύλληψης στη θετική λίστα φαρμάκων που αποζημιώνονται και να αναλάβει την ευθύνη της κάλυψής του ο ΕΟΠΥΥ και για τους ασφαλισμένους και για τους ανασφάλιστους πολίτες.
«Νομίζω ότι το κόστος είναι διαχειρίσιμο, το αντισυλληπτικό χάπι δεν μπορεί να θεωρείται σήμερα μια υπόθεση lifestyle» σημείωσε ο κ. Ξανθός, τονίζοντας πως είναι σημαντικό εργαλείο περιορισμού των εκτρώσεων και προφανώς η χρήση του πρέπει συνοδεύεται από μια καμπάνια ενημέρωσης και σεξουαλικής αγωγής που πρέπει να ξεκινάει από το σχολείο.
ΠΗΓΗ: naftemporiki