Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής ακόμη και αν υιοθετηθούν στην τρίτη ηλικία
Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής δεν έχουν χρονικούς φραγμούς και κάποιος μπορεί να τα αποκομίσει ακόμη και αν αρχίσει να τρέφεται υγιεινά στη μέση ή στην τρίτη ηλικία.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε επιστημονική μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.
Οι ερευνητές με επικεφαλής την Δρ Μερσέντες Σότος-Πριέτο αξιολόγησαν στοιχεία για σχεδόν 74.000 επαγγελματίες υγείας που είχαν λάβει μέρος σε δύο μελέτες που ξεκίνησαν το 1970 και το 1980, αντίστοιχα, προκειμένου να διερευνήσουν που σχετιζόταν ο ατομικός κίνδυνος πρόωρου θανάτου με τις αλλαγές στη διατροφή που είχαν κάνει τα προηγούμενα 12 χρόνια (μεταξύ 1986 και 1998). Οι περισσότεροι συμμετέχοντες ήταν άνω των 60 ετών, όπως αναφέρει το onmed.gr.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα άτομα που είχαν βελτιώσει την ποιότητα της διατροφής τους, προσθέτοντας φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου συγκριτικά με όσους δεν άλλαξαν διατροφή.