, Τρίτη
26 Σεπτεμβρίου 2023

Το κλιματιστικό κρύβει κινδύνους


To κλιματιστικό μας εκτός από ανακουφιστικό στη ζέστη μπορεί να αποδειχτεί και επικίνδυνο. Σίγουρα αυτή τη στιγμή όσοι έχετε μείνει στην πόλη, βρίσκεστε κλεισμένοι στα σπίτια σας με το air condition στους 12C, κάτι απόλυτα κατανοητό με τον καύσωνα που έχει εκεί έξω. Πρέπει να ξέρετε, όμως, πως η κακή χρήση του κλιματιστικού, ελλοχεύει κινδύνους. Ειδικά όταν κάποιος περνάει πολλές ώρες της ημέρας σε χώρο με air condition, μπαινοβγαίνει στο κρύο και στη ζέστη αλλά και δεν καθαρίζει το φίλτρο και δεν αερίζει τους χώρους του είναι ευάλωτος.
Πολύ πιθανόν να εμφανίσει ξήρανση στο δέρμα και στους βλεννογόνους, και να κολλήσει κάποια μεταδοτική μολυσματική ασθένεια μέσω του κλιματιστικού. Επίσης επικίνδυνοι είναι οι μύκητες και η σκόνη που επικάθονται και αναπτύσσονται στα συστήματα κλιματισμού που ενδεχομένως να προκαλέσουν αλλεργίες.
Φαινόμενα ρινίτιδας και ερεθισμού του λαιμού είναι συνηθισμένα όπως επίσης η επιπεφυκίτιδα και η βλεφαρίτιδα καθώς και τα προβλήματα σε χρήστες φακών επαφής.
Δοκιμάστε λοιπόν να κλείσετε το κλιματιστικό σας και να δώσετε μια ευκαιρία στους ανεμιστήρες οροφής ή δαπέδου. Καταναλώνουν πολύ λιγότερο ρεύμα, δροσίζουν φυσικά το χώρο και επιπλέον σας δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα ενώ, σαν bonus, διώχνουν και τα κουνούπια.
πηγή: queen.gr