22:55, Πέμπτη
18 Αυγούστου 2022

Απλές ασκήσεις για εσάς που δεν προλαβαίνετε γυμναστήριο

Δεν έχετε χρόνο για να πάτε στο γυμναστήριο; Οι υποχρεώσεις και το ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμά σας, μπορεί να μην σας επιτρέπουν πάντα να διατηρείτε τη φόρμα σας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν λύσεις προκειμένου να γυμναστείτε, ακόμα και τις ημέρες που ο χρόνος σας είναι περιορισμένος.

  1. Πριν πάτε για ύπνο δοκιμάστε να κάνετε σανίδα για ένα λεπτό. Έτσι, θα γυμνάσετε όλο το σώμα σας, θα ενδυναμώσετε τον κορμό σας και θα βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας. Στηριχτείτε στους αγκώνες, κρατήστε του ώμους σταθερούς, ευθυγραμμίστε τα γόνατα και δώστε έμφαση στους μυς της κοιλιάς.
  2. Ο χαιρετισμός στον ήλιο είναι μία από τις πιο βασικές ασκήσεις της γιόγκα. Καλωσορίστε την ημέρα σας ενεργοποιώντας τις πιο σημαντικές μυϊκές ομάδες του σώματός σας. Αυτή η άσκηση είναι ιδανική, ειδικά αν περνάτε πολλές ώρες καθιστοί, καθώς θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε την ένταση και να αισθανθείτε καλύτερα.
  3. Βρείτε αφορμές για να ανεβοκατεβείτε τις σκάλες μερικές φορές μέσα στην ημέρα! Σίγουρα έχετε ακούσει αυτή τη συμβουλή πολλές φορές, όμως καλό θα ήταν να την δοκιμάσετε, καθώς θα τονώσει τα πόδια σας και το καρδιαγγειακό σας σύστημα.
  4. Αν μένετε κοντά στην εργασία σας, περπατήστε μέχρι το γραφείο. Αν όχι, μπορείτε να περπατήσετε ένα μέρος της διαδρομής. Κάτι τέτοιο δεν θα σας βοηθήσει μόνο να γυμναστείτε αλλά και να «καθαρίσετε» το μυαλό σας, περνώντας λίγο χρόνο μακριά από τις οθόνες.
  5. Σκεφτείτε πόσο χρόνο περνάτε όρθιοι, επιβαρύνοντας τη μέση και τα πόδια σας. Πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και να αξιοποιήσετε αυτόν τον χρόνο; Δοκιμάστε, ενώ στέκεστε, απλώς να σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών σας και στη συνέχεια στις φτέρνες. Επαναλάβετε μερικές φορές.

Πηγή: Onmed.gr