01:30, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Είναι σωστό να κοιμόμαστε με κάλτσες;

Τους χειμερινούς μήνες είναι κάπως δύσκολο να κοιμηθεί κανείς χωρίς κάλτσες, ειδικά τις ημέρες αυτές που κάνει αρκετό κρύο. Τα κρύα πόδια μπορεί να είναι μία πολύ σημαντική αιτία για να μείνεις άυπνος και να χάσεις την τόσο πολύτιμη ξεκούραση, που προφέρει ο ύπνος.

Όταν τα πόδια σου είναι κρύα, συσφίγγουν τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλούν λιγότερη κυκλοφορία αίματος. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, το να ζεσταίνεις τα πόδια σου πριν πας για ύπνο βοηθάει τον εγκέφαλό σου να δίνει ένα σαφές σήμα ότι είναι ώρα για ύπνο.

Επιπλέον, με το να φοράς κάλτσες στον βραδινό ύπνο μειώνεις τις πιθανότητες για τη νόσο του Raynaud. Η νόσος αυτή είναι όταν οι πληγείσες περιοχές του δέρματος, συνήθως τα δάχτυλα των ποδιών (και των χεριών), χάνουν την κυκλοφορία και αρχίζουν να πάλλονται ή να πρήζονται. Φορώντας κάλτσες τη νύχτα μπορείς να αποτρέψεις κάτι τέτοιο κρατώντας τα πόδια σου ζεστά και με σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Φορώντας κάλτσες στο κρεβάτι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να κρατάς τα πόδια σου ζεστά όλη τη νύχτα και όχι μόνο καθώς ερευνητές ανακάλυψαν τυχαία πως το να φοράς κάλτσες αυξάνει την ικανότητα του να έχεις έναν οργασμό κατά 30%.