03:35, Κυριακή
14 Αυγούστου 2022

Κάψε έως 700 θερμίδες την ώρα

Η αερόβια γυμναστική θεωρείται ιδανική επιλογή για όσες επιθυμούν να χάσουν βάρος.

Ιδιαίτερα τα έντονα προγράμματα που απαιτούν γρήγορες και έντονες κινήσεις, είναι σε θέση να μας κάνουν να αποβάλλουμε μέσω του ιδρώτα τεράστιες ποσότητες τοξινών, βοηθώντας παράλληλα στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας.

Υπάρχει, όμως, ένας πολύ συγκεκριμένος τύπος αερόβιας προπόνησης που θεωρείται «κλειδί» στην απώλεια βάρους, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να κάψουμε περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια άσκηση και αυτή είναι το σκοινάκι!

Σύμφωνα με τους γυμναστές, κάνουν πολύ καλά, αφού μια έντονη προπόνηση στο σκοινάκι σε υψηλή ένταση μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα 65 κιλών να κάψει έως και 700 θερμίδες το μισάωρο. Αν η προπόνηση είναι χαμηλότερης έντασης και με συχνότερα διαλείμματα, μπορούμε να κάψουμε έως και 450 θερμίδες την ίδια ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επιβάλλεται να φοράμε καλά αθλητικά παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς (ακόμα κι αν τα έχουμε αποκλειστικά για τη γυμναστική στο σπίτι), καθώς το γυμνό πόδι είναι ευκολότερο να τραυματιστεί τόσο στα πέλματα όσο και τους αστραγάλους κατά τη διάρκεια μιας τόσο έντονης προπόνησης.