Μικρές παρεμβάσεις για καλλίγραμμα πόδια

Υπερτροφικές ή ιδιαίτερα λεπτές γάμπες, αστράγαλοι που βάζουν «απαγορευτικό» στα πέδιλα, στραβά πόδια που προκαλούν αμηχανία… Ό,τι κι αν είναι αυτό που σας ενοχλεί μπορεί πλέον να διορθωθεί, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.

Η γάμπα, το γόνατο και το κάτω μέρος του ποδιού θεωρούνται το πιο προβάλλον σημείο του γυναικείου σώματος και ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες της εμφάνισής του. Γι’ αυτό και η βαρύτητα που τους αποδίδεται είναι μεγάλη. Ιδιαίτερα στον δυτικό κόσμο, τα πόδια, μαζί με το στήθος, αποτελούν σύμβολο θηλυκότητας και σεξουαλικότητας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, απέχουν πολύ από το… επιθυμητό και αυτό οφείλεται κυρίως στα γονίδια.

Παράγοντες, όπως η διατροφή και η άσκηση, μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση ενός αρμονικότερου αποτελέσματος, δεν μπορούν όμως να δώσουν οριστική λύση. Σε αυτό το σημείο έρχεται να επέμβει η πλαστική/αισθητική χειρουργική και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

«Αρχικά θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν το πρόβλημα οφείλεται στο οστό, στον μυ ή στο λίπος. Εμείς, ως πλαστικοί χειρουργοί, δεν μπορούμε να επέμβουμε στα οστά, τους μύες και τους τένοντες, αλλά μπορούμε να διαχειριστούμε αυτό που γνωρίζουμε καλύτερα απ’ όλους: το λίπος του υποδόριου ιστού. Με συνδυαστικές τεχνικές, όπως είναι η λιπογλυπτική, μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις και να διορθωθούν οι αναλογίες προς το αρμονικότερο, είτε λεπταίνοντας κάποια σημεία είτε αυξάνοντας τον όγκο κάποιων άλλων. Πρόκειται για ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες, οι οποίες εφαρμόζονται χωρίς ιδιαίτερες τομές και δεν απαιτούν νοσηλεία», αναφέρει η Δρ Αναστασία Σεφέρη-Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο «Υγεία», μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).