21:30, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Πονοκέφαλος μετά το σεξ: Τι να κάνετε;

Ο πονοκέφαλος από το σεξ προκαλείται από τον οργασμό. Καθώς κάνετε σεξ, μπορεί να νιώσετε έναν «θαμπό» πόνο στο κεφάλι και τον λαιμό σας, που αυξάνεται όσο πλησιάζετε στην κορύφωση. Ή, πιο συχνά, μπορεί να εμφανιστεί απότομα, ως οξύς πονοκέφαλος λίγο πριν, ή κατά τη διάρκεια του οργασμού.
Κατά κανόνα ο πονοκέφαλος από το σεξ δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ένα σημάδι για κάτι σοβαρό, όπως προβλήματα με τα αιμοφόρα αγγεία, που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο.
Οποιοσδήποτε τύπος σεξουαλικής δραστηριότητας, που οδηγεί σε οργασμό, (δηλαδή και ο αυνανισμός) μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Ο απότομος πονοκέφαλος από το σεξ αλλά και εκείνος που αναπτύσσεται πιο αργά μπορεί να είναι πρωτογενείς διαταραχές κεφαλαλγίας, που δεν συνδέονται με καμία υποκείμενη πάθηση.
Οι πονοκέφαλοι που εμφανίζονται ξαφνικά είναι πιο πιθανό να σχετίζονται με:
Ένα ανεύρυσμα στο εσωτερικό μιας αρτηρίας μέσα στο κεφάλι σας (ενδοκράνιο ανεύρυσμα)
Μία ανώμαλη σύνδεση μεταξύ των αρτηριών και των φλεβών στον εγκέφαλο (αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες) που αιμορραγούν στον χώρο του νωτιαίου υγρού εντός και γύρω από τον εγκέφαλο

  • Αιμορραγία σε μία αρτηρία που οδηγεί στον εγκέφαλο
  • Εγκεφαλικό επεισόδιο
  • Στεφανιαία νόσο
  • Χρήση ορισμένων φαρμάκων, όπως αντισυλληπτικά χάπια
  • Φλεγμονή από ορισμένες λοιμώξεις

Ο πονοκέφαλος από το σεξ που σχετίζεται και με απώλεια συνείδησης, εμετό, άκαμπτο λαιμό, άλλα νευρολογικά συμπτώματα και σοβαρό πόνο που διαρκεί περισσότερο από 24 ώρες είναι πιθανότερο να οφείλονται σε μια υποκείμενη αιτία.
Μερικές φορές ο πονοκέφαλος από το σεξ μπορούν να αποφευχθούν με την διακοπή της σεξουαλικής δραστηριότητας πριν από τον οργασμό. Εν ολίγοις, μην φτάνετε σε οργασμό… για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!
Πηγή: Iatropedia.gr