, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

Πως να καθαρίσεις τα δερμάτινα παπούτσια σου

Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να αποφύγεις τον χειμώνα και ένα από αυτά είναι τα λασπωμένα παπούτσια και όταν τα παπούτσια σου είναι δερμάτινα ακόμα χειρότερα.

Ανεξάρτητα από το είδος των λεκέδων που έχουν τα παπούτσια σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα καθαρίσεις μόλις φτάσεις στο σπίτι πριν αυτοί ξεραθούν. Αυτό θα τους αποτρέψει από το να κάνουν κάποια μεγαλύτερη, μελλοντική ζημιά στην δερμάτινη υφή τους.

Για λεκέδες από λάσπη, μπορείς να ανακατέψεις το λευκό ξύδι και το νερό σε ίσα μέρη και να τους σκουπίσεις με το μαλακό πανί.

Μόλις τα καθαρίσεις άφησε τα παπούτσια σου να στεγνώσουν τελείως στον φυσικό αέρα και όχι δίπλα στο καλοριφέρ. Αν στεγνώσουν και δεις ότι δεν έχουν καθαρίσει εντελώς πάρε ξανά ένα μαλακό πανί βύθισέ το σε νερό και στη συνέχεια μέσα σε ένα μπολ με μαγειρική σόδα. Τρίψε, τοπικά μόνο, ξανά τους λεκέδες και μετά σκούπισέ τα.

Είναι καλό για τα δερμάτινα παπούτσια να μην τα αποθηκεύεις σε κάποια πλαστική σακούλα, αλλά να τα αφήνεις ανοιχτά, σε ένα ράφι ή να τα βάζεις μέσα στο ειδικό κουτί τους χωρίς κάτι άλλο να πέφτει πάνω τους και να τα πιέζει.