, Τρίτη
06 Δεκεμβρίου 2022

Πόσα κιλά μπορείς να χάσεις με την δίαιτα των δύο ημερών

Όταν σκέφτεσαι πως θες να χάσεις κάποια κιλά, λες πάντα την ίδια και γνωστή ατάκα «ξεκινάω από Δευτέρα». Αυτό ωστόσο είναι κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ κι έτσι καταλήγεις και πάλι να κάνεις διατροφικές ατασθαλίες. Και όμως μπορείς να χάσεις κιλά μέσα σε 48 ώρες και να μην παιδεύεσαι με εξαντλητικές δίαιτες για ένα συγκεκριμένο ραντεβού ή εκδήλωση που θες να είσαι στην «πένα». Φυσικά και πιο πριν θα πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου προτού ξεκινήσεις το οτιδήποτε.

Τι πρέπει να κάνεις:

Βήμα 1ο:

Μείωσε την πρόσληψη θερμίδων από 1000 έως 1500 την ημέρα. Για δύο ημέρες φάε φαγητά με λίγες θερμίδες. Αυτό θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα. Το νου σου να μην πέσεις κάτω από 1000 θερμίδες ημερησίως.

Βήμα 2ο:

Φάε φαγητά χαμηλά σε θερμίδες, αλλά με υψηλή διατροφική αξία. Η διήμερη δίαιτά σου θα πρέπει να περιέχει ως επί των πλείστων λαχανικά και καθαρή πρωτεΐνη, όπως στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλας (ή και τα δύο) και ψάρι. Προϊόντα ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά και φρούτα.

Βήμα 3ο:

Πιες μόνο νερό. Τα αναψυκτικά μπορούν να προσθέσουν πολλές θερμίδες στη δίαιτά σου και γι’ αυτό πρέπει να αντικατασταθούν με 8 ποτήρια νερό ημερησίως.

Βήμα 4ο:

Κάνε 2 ώρες την ημέρα γυμναστική αερόβια εάν θέλεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες σε 2 μέρες.