Πώς θα κάνεις το αβοκάντο να ωριμάσει πιο γρήγορα
Το αβοκάντο είναι το μόνο φρούτο που παρέχει μία σημαντική ποσότητα από μονοακόρεστα λιπαρά (το υγιές είδος), ενώ συγχρόνων αποτελεί τροφή γεμάτη θρεπτικά συστατικά και περιέχει σχεδόν 20 βιταμίνες και μέταλλα.
Η κατανάλωση αβοκάντο έχει συνδεθεί εδώ και πολλά χρόνια με την μείωση του κινδύνου διαφόρων ασθενειών, αφού μπορεί να προστατέψει από καρδιακές ασθένειες, βελτιώνει την όραση, προλαμβάνει την οστεοπόρωση και καταπολεμά τον καρκίνο.
Βέβαια, πολλοί λάτρεις του αβοκάντο δυσκολεύονται να βρουν ώριμα στο εμπόριο και για αυτό δεν τα αγοράζουν. Εμείς σου έχουμε τον κατάλληλο τρόπο ώστε να ωριμάσει γρήγορα:
- Τι χρειάζεστε: Ένα μήλο και μία καφέ χάρτινη σακούλα
- Τι να κάνετε: Βάλτε το μήλο και το αβοκάντο μαζί στην σακούλα. Διπλώστε και κλείστε το άνοιγμα όσο καλύτερα μπορείτε. Αφήστε τα φρούτα να καθίσουν μαζί όλη τη νύχτα και… αυτό ήταν! Το πρωί θα έχετε ένα ώριμο αβοκάντο, έτοιμο να το απολαύσετε.
Γιατί λειτουργεί αυτή η μέθοδος: Τα μήλα εκλύουν αιθυλένιο, ένα φυσικό αέριο που απαιτείται στη διαδικασία ωρίμανσης.
Πηγή: Iatropedia.gr