, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Το πιο εναλλακτικό "hot spot" βιολογικών προϊόντων άνοιξε στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Με τα εγκαίνιά της γιόρτασε χθες την έναρξή της στο χώρο της κοσμητολογίας και της υγιεινής διατροφής η “mentha x piperita”. Το κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, βότανα και ροφήματα, φιλοδοξεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη, προσφέροντας ένα πλήθος επιλογών για την υγεία και την ευεξία. Η Karfitsa ήταν στα εγκαίνια του καταστήματος, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Βιολογικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς, τσάγια, βότανα, μπαχαρικά, υπερτροφές, βάμματα, κεραλοιφές, φυτικά έλαια και άλατα μπάνιου, είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που διαθέτει η “mentha x piperita”, όπως μας είπε ο Κωνσταντίνος Ρούδας, υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος. Πρόκειται για φυτικά προϊόντα τα οποία ειδικεύονται στο “ευ ζην”, στην ευεξία και την υγεία.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος, Κωνσταντίνος Ρούδας

“Ευθύνη μου είναι να κατευθύνουμε τον κόσμο σε μια εναλλακτική θεραπεία. Σίγουρα δεν παρουσιαζόμαστε ως γιατροί, αλλά οτιδήποτε παίρνουμε από τη φύση, είναι ένα πολύ θετικό και καλό συμπλήρωμα διατροφής”, τονίζει ο κ. Ρούδας.

Όσο για το προϊόν που θα ξεχώριζε ο ίδιος, απαντάει ότι: “Δεν είναι ένα, είναι πολλά. Αλλά κυρίως θα ξεχώριζα τις κρέμες και τις κεραλοιφές, που περιέχουν ελαστίνη ή κολλαγόνο και είναι κατάλληλες για κάθε τύπο δέρματος. Είναι μια καινούρια λειτουργία του καταστήματος και θέλουμε να την προωθήσουμε, επειδή βοηθάει στην ευεξία της επιδερμίδας, και όχι μόνο.”
Ο ειδικός συνεργάτης της εταιρείας, Κωνσταντίνος Κουτλουμπάσης

Συγκεκριμένα για τις κρέμες μάς μίλησε ο Κωνσταντίνος Κουτλουμπάσης, ειδικός συνεργάτης της εταιρείας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να πετύχει την “απόλυτη εξειδίκευση” στις κρέμες: “Επί της ουσίας, έχουμε φτιάξει ένα μοντέλο για να έχουμε την απόλυτη εξειδίκευση στις κρέμες. Για παράδειγμα, μια κυρία που ψάχνει την κατάλληλη κρέμα, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο βάσεις: σε μία βάση λευκής κρέμας και μία βάση κεραλοιφής.
Στη συνέχεια, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας της, επιλέγουμε τα ενεργά συστατικά, και μετά τα αιθέρια έλαια, σε συνδυασμό με το άρωμα που της αρέσει. Όλα αυτά μπαίνουν στην κρέμα της, με αποτέλεσμα να έχουμε την απόλυτη εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα, γιατί πλέον η Κοσμητολογία έχει αυτή την κατεύθυνση, καθώς ο τύπος δέρματος δεν είναι σταθερός σε κάθε γυναίκα. Άρα έχουμε πετύχει, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό, να βγάζουμε κρέμες, μοναδικές, για την κάθε γυναίκα”.
Μπουφές για τους καλεσμένους είχε στηθεί έξω από το νέο κατάστημα

Ο Κωνσταντίνος Ρούδας αποκάλυψε ότι η “mentha x piperita” σχεδιάζει, στο μέλλον, να κυκλοφορήσει και προϊόντα κάνναβης, όπως είναι οι κανναβιδιόλες σε λάδι, αλλά και υποπροϊόντα κάνναβης, όπως πρωτεΐνη, σπόρους, κράκερς και ζυμαρικά. Επίσης, στα σχέδια της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται και λοσιόν, κρέμες και αλοιφές με βάση την κάνναβη, ενώ πολύ πιθανή είναι και η δημιουργία, από πρώτη ύλη, αλοιφών με κανναβιδιόλη.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος, συνεχίζοντας, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η “mentha x piperita” διαφέρει από τα υπόλοιπα καταστήματα που πωλούν βιολογικά προϊόντα. “Όλα τα βοτανοειδή που έχουμε στο κατάστημά μας τα προσφέρουμε και ως ροφήματα, ώστε να μπορεί να τα πιει ο καθένας εκείνη τη στιγμή ή να τα πάρει μαζί του σε πακέτο. Επίσης, φροντίζουμε το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων μας να είναι χωρίς ζάχαρη, επειδή απευθυνόμαστε και σε vegan κοινό, που δεν καταναλώνει ζωικά παράγωγα και υποπαράγωγα. Επιπλέον, προσπαθούμε να εστιάσουμε σε κατηγορίες όπως είναι οι διαβητικοί, τα άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, καθώς και άλλες ειδικές ομάδες”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Για το μέλλον σκεφτόμαστε πολλά, κάποια θα υλοποιηθούν αργότερα, κάποια νωρίτερα. Πάντως, είναι βέβαιο ότι έχουμε θέσει πολλούς και μεγάλους στόχους”, καταλήγει ο κ. Ρούδας.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το εσωτερικό του καταστήματος:

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Χρήστος Καρακάσης, με την κόρη του

 
Κ.Α.