, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Τρία tips για προστατέψεις το κατοικίδιο σου από το κρύο

Παρά το τρίχωμά τους, τα ζώα δεν έχουν ανοσία στο κρύο, οπότε όταν πέφτει η θερμοκρασία μην τα αφήνεις να κοιμούνται έξω. Μπορεί το θερμόμετρο να δείχνει μια ανεκτή θερμοκρασία, όμως αν φυσάει αέρας, τότε οι συνθήκες γίνονται ακόμη πιο ψυχρές.

Για αυτό σου έχουμε τρεις συμβουλές για να διατηρήσεις ζεστό το κατοικίδιό σου παρα το πολύ κρύο.

Φρόντισε το τρίχωμά τους

Χτένισε τον μαλλιαρό σου φίλο σε τακτική βάση. Ένα καλά περιποιημένο τρίχωμα θα παρέχει αποτελεσματικότερη μόνωση και προστασία από το κρύο. Αν το κατοικίδιό σου έχει κοντό τρίχωμα, σκέψου να του βάλεις ένα ειδικό πανωφόρι. Φρόντισε να μην βραχεί η γούνα του, διότι χάνει μεγάλο μέρος της μονωτικής της ικανότητας.

Περιόρισε τις εξωτερικές βόλτες

Περιόρισε τις βόλτες στις απολύτως αναγκαίες κατά την χειμερινή περίοδο, ιδιαίτερα όταν βρέχει. Η μύτη των κατοικίδιων, τα αυτιά, η ουρά και τα δάχτυλά, είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία στις κρύες θερμοκρασίες.

Κάνε τις απαραίτητες εξετάσεις

Όπως κι εσύ, έτσι και το κατοικίδιο σου χρειάζεται να κάνει κάθε χρόνο τις απαραίτητες εξετάσεις για να ελέγχεις την υγεία του. Χρόνιες ιατρικές παθήσεις όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, οι ορμονικές παθήσεις και τα προβλήματα των νεφρών μπορούν να κάνουν ένα κατοικίδιο λιγότερο ανεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες.