, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ειδικοί βρήκαν το κίνητρο για να κάνετε γυμναστική

Η συνέπεια στην άσκηση είναι κάτι που δύσκολα μπορούν να επιτύχουν οι περισσότεροι.
Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ξεκινάνε με όρεξη το γυμναστήριο βάζοντας φιλόδοξους στόχους για απώλεια βάρους ή βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, πολύ σύντομα εγκαταλείπουν την προσπάθεια.
Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, αν έχετε χάσει κάθε κίνητρο για να κάνετε γυμναστική, η λύση βρίσκεται στους να κάνετε φίλους που τους αρέσει να αθλούνται, όπως αναφέρει το onmed.gr.
Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η άσκηση είναι μεταδοτική και ότι οι φίλοι ασκούν μεγάλη επιρροή στις συνήθειες άσκησης ενός ατόμου.
Υπολογίστηκε μάλιστα ότι για κάθε χιλιόμετρο που τρέχουμε με έναν φίλο «παρασυρόμαστε» να τρέξουμε άλλα 300 μέτρα! Ομοίως, για κάθε 10’ που τρέχουμε με φιλική παρέα «παρακινούμαστε» να τρέξουμε επιπλέον 3’.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη ότι οι άνδρες επηρεάζονται τόσο από φίλους άνδρες όσο και από φίλες γυναίκες, ενώ οι γυναίκες σε θέματα γυμναστικής φαίνεται να εμπιστεύονται μόνο τις φίλες τους.
Σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής φυσικό, Χρήστο Νικολαΐδη, που ήταν επικεφαλής της έρευνας, οι άντρες σε θέματα φυσικής κατάστασης δεν ασκούν επιρροή στις γυναίκες, διότι τα δύο φύλα έχουν αφενός διαφορετικά κίνητρα για να κάνουν γυμναστική και αφετέρου διαφορετική αντίδραση απέναντι σε ζητήματα ανταγωνισμού.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό «Nature Communications».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.