, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Προτεραιότητα τους δεν είναι οι ασθενείς αλλά τα… ρουσφέτια»

«Σύσσωμη η κυβέρνηση ψεύδεται για άλλη μία φορά για τον αριθμό των προσλήψεων στα Δημόσια Νοσοκομεία, για να αποκρούσει τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες για αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο επί των ημερών της» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι έχουν γίνει πολλές προσλήψεις στην υγεία.
«Οι προσλήψεις που κάνει η κυβέρνηση δεν αφορούν τα δημόσια νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία», δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, με αφορμή την κόντρα που διαδραματίζεται μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με τις αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης. Παραθέτοντας στοιχεία, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι διάστημα από Ιανουάριο 2015 έως Σεπτέμβριο του 2016 μειώθηκε κατά 553 ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στο υπουργείο Υγείας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Μάλιστα, μειώνονται κατά πολύ οι μόνιμοι υπάλληλοι και αντικαθίστανται με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Ειδικά για το προσωπικό των νοσοκομείων, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται σε στοιχεία του ΕSY.net (πληροφοριακό σύστημα υπουργείου Υγείας), σύμφωνα με το οποίο τον Ιανουάριο του 2015 υπηρετούσαν στις μονάδες του ΕΣΥ 69.223 άτομα και τον Μάιο του 2016, 61.528 άτομα, που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο διάστημα το ανθρώπινο δυναμικό των δημόσιων νοσοκομείων μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους.
«Προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι οι ζωές των ασθενών, αλλά τα ρουσφέτια, οι διευθετήσεις και οι εξυπηρετήσεις», συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ ρίχνοντας λάδι στην αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενη στους διοικητές των νοσοκομείων αναφέρει ότι «αντί να πιέζουν για προσλήψεις προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση (τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν το στοιχειώδες υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν το Ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό), βγάζουν ανακοινώσεις σε βάρος της ΠΟΕΔΗΝ, κατά παραγγελία του Υπουργείου Υγείας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.