, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προϊόντα από τον Ψηλορείτη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα

Αίγαγρος είναι το γνωστό κι ως κρι-κρι, αγρίμι ή Κρητικό αγριοκάτσικο, επιπλέον είναι και μια πρότυπη οικογενειακή τυροκομική μονάδα που βρίσκεται στο Λατζιμά εκτός του οικισμού  Πρίνου Ρεθύμνου.
Στις εγκαταστάσεις του  τυροκομείου  ΑΙΓΑΓΡΟΣ  παράγονται κρητικά παραδοσιακά προϊόντα και ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. «Τα προϊόντα μας είναι βασισμένα στην κρητική διατροφή. Μεταφέρουν  τα αρώματα και τις γεύσεις της Κρήτης στα τραπέζια των καταναλωτών», είπε στην KARFITSA ο Νεκτάριος Κοσκινάς, ιδιοκτήτης του τυροκομείου που ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάρτιο του 2012. «Ότι παράγουμε γίνεται με αγνό και παραδοσιακό τρόπο, χωρίς προσθήκη υποκατάστατων», τόνισε ο κ. Κοσκινάς.
Κάποια από τα βασικά παραδοσιακά προϊόντα που παράγει το τυροκομείο είναι η γραβιέρα , το κεφαλοτύρι, το λευκό τυρί Άλμης, ο ανθότυρος ξερός και νωπός, το τυροζούλι γίδινο, η ξινομυζήθρα,  η γαλομυζηθρα και παρασκευάζονται αποκλειστικά από φρέσκο γάλα αιγοπροβάτων.
«Το γάλα που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή των προϊόντων μας προέρχεται από επιλεγμένα ποιμνιοστάσια του ορεινού του Ψηλορείτη και της ευρύτερης περιοχής, από κοπάδια ελευθέρας βοσκής .Το αιγοπρόβειο γάλα, μετά την επεξεργασία του και την τελική του μορφή σε τυρί από εμάς, διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά», επισημάνει ο κ. Κοσκινάς. Τα παραδοσιακά προϊόντα της εταιρείας ΑΙΓΑΓΡΟΣ o ίδιος τόνισε πως: «είναι πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες και τρώγονται καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, συνδυάζοντας τα τυριά εύκολα με γεύματα».
Επιπλέον, ο κ. Κοσκινάς αναφερόμενος στην μεγάλη άνθιση των αγνών προϊόντων, τα τελευταία χρόνια τόνισε ότι : «οφείλεται πως ο κόσμος πλέον ξέρει την διατροφική αξία των προϊόντων, αλλά παράλληλα γίνονται και δράσεις ανάδειξης αυτών των πλεονεκτημάτων, άλλωστε η κρητική διατροφή είναι από τις πλέον αξιόλογες και έχουν πολύτιμα οφέλη σε συνδυασμό με εξαιρετική γεύση».
Φιλίππα Βλαστού
banner1 banner1 banner2

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.