, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πόσες θερμίδες καίμε στο σεξ;

Μπορεί το σεξ να μη θεωρείται επίσημα γυμναστική, σίγουρα όμως είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος να κάψει κανείς μερικές έξτρα θερμίδες!
Η σεξουαλική δραστηριότητα, όπως και το τρέξιμο, οι ασκήσεις με βάρη και η κολύμβηση, συνοδεύεται από βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και αύξηση των παλμών της καρδιάς, η ενεργειακή δαπάνη που την συνοδεύει όμως δεν είναι αξιοσημείωτη, όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν.
Τι λένε οι έρευνες

Οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να μετρήσουν με ακρίβεια και αξιοπιστία πόσες θερμίδες καίμε με το σεξ.

Μία από τις σχετικές έρευνες, η οποία πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, έδειξε ότι οι άνδρες έκαψαν περίπου 101 θερμίδες σε διάστημα 24 λεπτών σεξουαλικής δραστηριότητας (4,2 το λεπτό), ενώ οι γυναίκες έκαψαν μόλις 69 θερμίδες (3,1 το λεπτό) μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα. Για λόγους σύγκρισης, οι συμμετέχοντες έτρεξαν επίσης για 30 λεπτά σε διάδρομο γυμναστικής και στο διάστημα αυτό οι καύσεις έφτασαν τις 276 θερμίδες για τους άνδρες και τις 213 για τις γυναίκες.
Μια άλλη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε το 2013 στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine, κατέληξε σε ακόμη πιο  απογοητευτικά συμπεράσματα, αφού έδειξε ότι ένας άνδρας θα κάψει μόλις 210 θερμίδες σε διάστημα μίας ώρας σεξουαλικής δραστηριότητας (περίπου 3,5 θερμίδες το λεπτό).
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν δεν μπορούμε να υπολογίζουμε τη σεξουαλική δραστηριότητα στα 150 λεπτά ήπιας αεροβικής άσκησης (π.χ. ζωηρό περπάτημα) που συνιστούν οι ειδικοί να κάνουμε σε εβδομαδιαία βάση!
πηγή: onmed.gr
Bigstock photo

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.