, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σύσκεψη για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις ποσότητες φαρμάκων που εισάγονται, αλλά και διατίθενται στην ελληνική αγορά, διαβεβαίωσε η πρόεδρος του Οργανισμού Αικατερίνη Αντωνίου, τους συμμετέχοντες σε σύσκεψη για τις ελλείψεις φαρμάκων, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
«Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΕΟΦ, ο Οργανισμός έχει στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται πως υπάρχουν φαρμακαποθήκες που αποκλειστικά και μόνο εξάγουν φάρμακα χωρίς άλλη οικονομική δραστηριότητα στο εσωτερικό», αναφέρει ο ΠΦΣ και σημειώνει ότι «η πρόεδρος του ΕΟΦ προειδοποίησε, κυρίως τις φαρμακαποθήκες, αλλά και τις εταιρείες, ακόμη και φαρμακεία που μπορεί να εμπλέκονται στις παράλληλες εξαγωγές, πως πολύ σύντομα θα γνωστοποιηθούν ονόματα και θα επιβληθούν ποινές».
Το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων είχε επισημάνει ο ΠΦΣ, αναφέροντας μάλιστα ότι «η κατάσταση μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, λόγω των ελλείψεων παιδικών εμβολίων, όπως για παράδειγμα για την ηπατίτιδα Β σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός προσφύγων».
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ τόνιζε ότι η πρόσφατη εγκύκλιος του ΕΟΦ για απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, όσον αφορά κυρίως τα εμβόλια, είναι μεν ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά το πρόβλημα ξεκινά από την μη έγκαιρη διασταύρωση των ποσοτήτων που εισάγουν και που διαθέτουν οι εταιρείες στην ελληνική αγορά.
πηγή: dikailogitika.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.