, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι μπορεί να σου συμβεί αν τρως δύο μπανάνες την ημέρα

Η μπανάνα εκτός από δροσιστική μπορεί να είναι και πολύ θρεπτική για την υγεία, με αποτελέσματα που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Τρώγοντας δύο μπανάνες την ημέρα, κάποιος μπορεί να βελτιώσει πτυχές του σώματός του αλλά και να τονώσει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Δείτε τα οφέλη που μπορείτε να έχετε αν τρώτε δύο μπανάνες την ημέρα:

  1. Θα χάσεις βάρος: Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε θρεπτικές ίνες, που σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτος και να μη θες να φας από τη στιγμή που τις καταναλώσεις. Επίσης περιέχουν άμυλο που μειώνει την όρεξή σου και σε κάνει να μην παχαίνεις.
  2. Η αρτηριακή πίεση επιστρέφει στα κανονικά της επίπεδα: Ο μέσος όρος διατροφής που ακολουθεί ο δυτικός πολιτισμός έχει αυξημένο νάτριο και λιγότερο κάλιο. Οι μπανάνες ωστόσο είναι πιο πλούσιες στο κάλιο, αντί του νατρίου, με αποτέλεσμα τη βελτίωση στην υγεία της καρδιάς.
  3. Μειώνεται το στρες: Οι μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, που είναι απαραίτητη για την πρόσληψη της σεροτονίνης, η οποία και ρυθμίζει τη διάθεσή μας. Τα περίπου 27mg μαγνησίου που περιέχει κάθε μπανάνα, βοηθούν στη σωστή λειτουργία των μυών, της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα την καλή διάθεση και τη μείωση του στρες.
  4. Μειώνει το ρίσκο για αναιμία: Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνη Β6, η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και βοηθά ανθρώπους που πάσχουν από αναιμία.
  5. Βελτιώνει την πέψη: Κάποια από τα συστατικά της μπανάνας μπορούν να λειτουργήσουν ως επιπρόσθετα στοιχεία για άτομα που υποφέρουν από διάρροια και από δυσπεψία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.