, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιατί δεν πρέπει να προσποιείσαι τον οργασμό

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν τι είναι ο «προσποιητός οργασμός», καθώς το 80% των γυναικών που προσποιούνται ότι κορύφωσαν,  κυρίως για λόγους όπως να μην στεναχωρήσουν τον σύντροφο τους, να κρύψουν την σεξουαλική τους απειρία, να μην θεωρηθούν ψυχρές ή και να ξεμπερδεύουν από ένα κακό ή αδιάφορο σεξ

Αυτή βέβαια, η προσποίηση δεν είναι καλή ούτε για την γυναίκα ούτε για το ζευγάρι γενικότερα. Μια γυναίκα που προσποιείται στο σεξ συστηματικά, φαίνεται πως μέσα της κρύβει έντονη ανασφάλεια. Δεν είναι ο εαυτός της, «χάνεται», καθώς προσπαθεί να δείξει κάτι άλλο, πέρα από αυτό που η ίδια είναι ενώ αρκετές φορές προσπαθεί να αποφύγει την σεξουαλική πράξη για να μην αποκαλυφθεί το ψέμα της.

Επίσης, με αυτό τον τρόπο, φαίνεται να εστιάζει περισσότερο στο πόσο «άνδρα» τον κάνει να νιώθει γιατί αλλιώς θα αναζητήσει κάποια άλλη που θα τον επιβεβαιώσει σεξουαλικά. Μπορεί, βέβαια, ένας προσποιητός οργασμός κάποιες φορές να μην είναι και τόσο κακός, αν βέβαια γίνεται αραιά, είναι όμως δείγμα μιας προβληματικής σχέσης.

Εφόσον από τη μία δεν βοηθάει να βελτιωθεί το πιθανό πρόβλημα, είτε έχει να κάνει με το πώς η ίδια βλέπει τον εαυτό της και από την άλλη η ελευθερία του λόγου της και της έκφρασής της για το πώς η ίδια αισθάνεται μέσα στη σχέση της. Αποτέλεσμα, η κατάσταση να παραμένει ίδια και να μην απολαμβάνουν εξίσου και οι δύο σύντροφοι το σεξ, έτσι όπως θα μπορούσαν.

Πηγή: Onmed.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.