, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η «ανθρώπινη» τροφή που δεν περίμενες να ξετρελάνει τον σκύλο σου

Σύμφωνα με τους κτηνίατρους, υπάρχουν ανθρώπινες τροφές που το αγαπημένο σου τετράποδο μπορεί να καταναλώνει άφοβα, καθώς όχι μόνο δεν τον βλάπτουν, μα του εξασφαλίζουν και μερικά πολύ απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Στις τροφές αυτές συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων το καρότο, η μπανάνα, το πλιγούρι βρώμης, ο σολομός και… το αυγό. Και σε αυτό το τελευταίο αξίζει να σταθούμε!

Αποδεδειγμένα αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της τρίχας, την ανάπτυξη των μυών αλλά και την ανάπλαση των ιστών του δέρματος. Πλούσιο σε βιταμίνη Α και Β12, σίδηρο, σελήνιο, ριβοφλαβίνη, φολικό οξύ και λιπαρά οξέα, αποτελεί ιδανική επιλογή για επιβράβευση του ζώου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης αλλά και ως συνοδευτικό της ξηράς τροφής για εκείνα που δυσκολεύονται να την καταναλώσουν σκέτη.

Τρία με τέσσερα αυγά την εβδομάδα είναι ιδανική ποσότητα για να κρατήσετε τον σκύλος σας υγιή, συνδυάζοντας την απόλαυση με την ισορροπημένη διατροφή. Ο ιδανικό τύπος αυγού για τα κατοικίδιά μας είναι το σφιχτό –το βρασμένο για 10 λεπτά περίπου- το οποίο μπορούμε είτε να κόψουμε σε κομματάκια πάνω από την τροφή του σκύλου μας είτε να του το δώσουμε ολόκληρο σαν λιχουδιά.

Δεν χρειάζεται καν να το καθαρίσουμε, αφού το γεμάτο ασβέστιο κέλυφος κάνει πολύ καλό στα οστά και τα δόντια του! Ο κρόκος, από τη μεριά του, βοηθά στην ύπαρξη υγιούς, λαμπερού τριχώματος, ενώ το ασπράδι δεν βλάπτει στο ελάχιστο όταν καταναλώνεται με όλο το υπόλοιπο μέρος του αυγού.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.