, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση για την ασθένεια της κοιλιοκάκης

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση γύρω από την ασθένεια της κοιλιοκάκης διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον σύλλογο «Δράση για την Κοιλιοκάκη», στο πλαίσιο του 7ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της νόσου (16η Μαΐου).
Οι δράσεις που αφορούν στην ευαισθητοποίηση γύρω από την αυτοάνοση πάθηση, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Μαΐου και την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, και απευθύνονται τόσο σε  πάσχοντες, όσο και στην επιστημονική κοινότητα, σε φοιτητές, νοσηλευτές, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων, καθηγητές και σπουδαστές σχολών επισιτιστικών επαγγελμάτων, καθώς και στο ευρύ κοινό.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:

  • Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στις 11.00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Τσιμισκή με Κατούνη γωνία), ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση με ομιλίες εξειδικευμένων γιατρών για την καλύτερη κατανόηση και διαχείριση της νόσου, σε συνεργασία με τα φαρμακευτικά εργαστήρια ΚΑΝΑ Α.Ε. και της εταιρείας SCHAR Α.Ε. Με το πέρας της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες και πάσχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ασφαλή εδέσματα, ενώ  στα μέλη του συλλόγου θα  διανεμηθεί ο κατάλογος τροφίμων του εμπορίου χωρίς γλουτένη, που συντάχθηκε με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πασχόντων
  • Τρίτη 16 Μαΐου 2017, στο info point του Δήμου Θεσσαλονίκης (Πλ. Αριστοτέλους – Κινηματογράφος «Ολύμπιον») θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια για την «Κοιλιοκάκη» και  ο χάρτης της γλουτένης(“gluten free”) της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.