, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπορεί ο πονόλαιμος να είναι σύμπτωμα του καρκίνου;

Κάποια συμπτώματα μιας σπάνιας μορφής καρκίνου μοιάζουν με αυτά του απλού πονόλαιμου. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι αντιμετωπίσιμος και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να θεραπευτεί εντελώς, αλλά κάποιος πρέπει συχνά να ελέγχεται για τυχόν επανεμφάνιση.

Τα συμπτώματα αυτού του είδους του καρκίνου, σύμφωνα με το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) μπορεί να περιλαμβάνουν:

1.Μια ανώδυνη μάζα, ή πρήξιμο στο μπροστινό μέρος του λαιμού. Όμως, μόνο 1 στις 20 τέτοιες περιπτώσεις είναι, όντως καρκίνος

2.Πρησμένοι αδένες στο λαιμό

3.Ανεξήγητη βραχνάδα, που δεν βελτιώνεται μετά από μερικές εβδομάδες

4.Πονόλαιμος που δεν υποχωρεί

5.Δυσκολία στην κατάποση

Το NHS συμβουλεύει ότι πρώτα από όλα συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας για την εξήγηση των συμπτωμάτων. Συγκεκριμένα, αναφέρει, «Τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται σε λιγότερο σοβαρές αιτίες, όπως σε ένα διογκωμένο θυρεοειδή, οπότε είναι σημαντικό να τα ελέγξετε. (…) Ο γιατρός σας θα εξετάσει τον λαιμό σας και μπορεί να αποφασίσει μια εξέταση αίματος για να ελέγξει πόσο καλά λειτουργεί ο θυρεοειδής σας»

Πηγή: Iatropedia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.