, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι πέντε τροφές που προκαλούν έξαρση στην ακμή

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δερματικά προβλήματα στο πρόσωπο και το σώμα, τα οποία εκδηλώνονται κυρίως με τα ενοχλητικά σπυράκια.

Σε γενικές γραμμές τα σπυράκια από έξαρση στην ακμή είναι ένα περίπλοκο ζήτημα δερματικής υγείας και μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από επιμέρους αιτίες, όπως οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα, ή οι επιπτώσεις από τα προϊόντα μακιγιάζ.

Μία από αυτές τις αιτίες αφορά και τις διατροφικές συνήθειες ενός ατόμου. Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες τροφών που επιδεινώνουν την ακμή, ή προκαλούν έξαρσή της, σε άτομα που είναι επιρρεπή σε αυτή.

Δείτε ποιες είναι αυτές οι τροφές:

  1. Γαλακτοκομικά προϊόντα
  2. Ζάχαρη
  3. Σόγια
  4. Καφές
  5. Φυστίκια

Πηγή: Iatropedia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.