, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πέντε αλήθειες για τον οργασμό που δεν φαντάζεσαι

Ο οργασμός είναι η κορύφωση της σεξουαλικής πράξης αποτελώντας εδώ και δεκαετίες αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων, επειδή αφορά μία από τις βασικότερες ανάγκες του ανθρώπου, το σεξ.

  1. Οργασμός και ναρκωτικά: Έρευνες δείχνουν πως όταν ένας άντρας εκσπερματώνει η περιοχή του εγκεφάλου που διεγείρεται είναι η ίδια με εκείνη που διεγείρεται όταν είναι υπό την επήρεια ηρωίνης! Γι’ αυτό και το σεξ θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει εθισμό και αντιμετωπίζεται κλινικά.
  2. Οργασμός από διάφορα μέρη του σώματος: Εκτός από τα γεννητικά όργανα, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις οργασμού από ερεθισμό “άσχετων” μερών του σώματος. Οι έρευνες ανέφεραν σεξουαλική διέγερση και οργασμό από ερεθισμό διαφόρων μερών του σώματός τους, κατά το πλύσιμο δοντιών, χτένισμα στα φρύδια και άλλα!
  3. Παυσίπονο και αντικαρκινικό: Έχει αποδειχτεί ότι ο οργασμός έχει καταπραϋντικές ιδιότητες σε περιπτώσεις πονοκεφάλου και ημικρανίας. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι αν ένας άντρας έχει οργασμό 21 φορές/μήνα (κατά μέσο όρο) τότε έχει αισθητά μειωμένες πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο στον προστάτη.
  4. Πόνος: Οι εκφράσεις του προσώπου στον οργασμό είναι όμοιες με εκείνες στον πόνο. Αυτό συμβαίνει επειδή, στο ότι όμοιες περιοχές του εγκεφάλου έχουν αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα κατά τον οργασμό και κατά τον πόνο.
  5. Οι άντρες προσποιούνται οργασμό: Το 67% των γυναικών προσποιείται συχνά οργασμό την ώρα του σεξ, αλλά το ίδιο κάνει και το 28% των ανδρών.

Πηγή: Onmed.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.