, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πέντε tips για να διώξεις τον πονοκέφαλο

Η κεφαλαλγία (πονοκέφαλος) είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους, σε κάποιους συχνότερα και σε άλλους πιο αραιά, αλλά σίγουρα έχει συμβεί σε όλους.

Υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει ο πονοκέφαλος χωρίς να χρειαστεί να πάρετε φάρμακα.

Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές, για να αισθανθείτε καλύτερα πιο γρήγορα:

  1. Ζεστό και κρύο

Αν έχετε ημικρανία, τοποθετήστε ένα κρύο επίθεμα στο μέτωπό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παγάκια τυλιγμένα σε μια πετσέτα, μια σακούλα κατεψυγμένα λαχανικά, ή ακόμη και να κάνετε ένα κρύο ντους. Κρατήστε την κομπρέσα στο κεφάλι σας για 15 λεπτά και, στη συνέχεια, κάντε ένα διάλειμμα για 15 λεπτά.

  1. Μην μαζεύετε τα μαλλιά σας σε κοτσίδα

Αν αλογοουρά σας είναι πάρα πολύ σφιχτή, μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Τέτοιου τύπου πονοκέφαλος μπορεί επίσης να προκληθεί από ένα σφιχτό καπέλο, ή οποιοδήποτε αξεσουάρ ασκεί πίεση στο κεφάλι σας.

  1. Αγκαλιάστε το σκοτάδι

Το έντονο φως, ή εκείνο που τρεμοπαίζει, ή ακόμα και το φως από την οθόνη του υπολογιστή, μπορεί να σας προκαλέσει ημικρανίες. Εάν είστε επιρρεπείς σε αυτές, καλύψτε τα παράθυρά σας με ειδικές κουρτίνες συσκότισης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φοράτε γυαλιά ηλίου όταν είστε έξω και βάλτε ένα φίλτρο στην οθόνη του Η/Υ.

  1. Μην μασάτε πολλές τσίχλες

Η τσίχλα μπορεί να βλάψει όχι μόνο τα δόντια και το σαγόνι σας, αλλά και το κεφάλι σας. Το ίδιο ισχύει και αν έχετε το κακό συνήθειο να μασάτε τα νύχια σας, ή αντικείμενα, όπως στυλό. Αν τρίζετε τα δόντια σας τη νύχτα, ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για μια μασέλα.

  1. Με μέτρο τα φάρμακα για τον πονοκέφαλο

Υπάρχουν πολλά είδη αναλγητικών φαρμάκων για όλα τα είδη πονοκεφάλων. Αυτά τα φάρμακα είναι πράγματι πολύ αποτελεσματικά, αλλά για να παραμείνουν έτσι για εσάς, θα πρέπει να τα παίρνετε με φειδώ και μόνο όταν υπάρχει πραγματικός λόγος.

Πηγή: Iatropedia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.