, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πως να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους

Πολλές γυναίκες υποφέρουμε από μαύρους κύκλους, καθώς είναι δύσκολο να τα προλαβαίνουμε όλα και παράλληλα να είμαστε πάντα φρέσκες και όμορφες. Για να διώξουμε τους μαύρους κύκλους θα πρέπει να έχουμε τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς, όπως μια καλή κρέμα ματιών.

  • Τα θαυματουργά υλικά που πρέπει να περιέχει είναι η καφεΐνη και ρετινοϊκό οξύ. Οι κρέμες ματιών που έχουν επίσης kojic acid, glycolic acid, hydroquinone, vitamin C και hyaluronic acid μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην ενυδάτωση του δέρματος και στην αποφυγή των μαύρων κύκλων.
  • Εκτός από τις κρέμες ματιών οι ειδικοί δερματολόγοι αναφέρουν πως πρέπει επίσης να κοιμάσαι πολύ, αλλά και να κάνεις κάποια τρικς με υλικά που έχεις στο σπίτι σου. Βάλε για 5-10 λεπτά σακουλάκια τσαγιού, ή κάποια κρύα κομπρέσα και θα μειώσεις τους μαύρους κύκλους σου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
  • Τέλος, φρόντισε να απλώνεις σωστά την κρέμα των ματιών σου. Ξεκίνα από την εσωτερική κάτω γωνία του ματιού και προχώρα καλύπτοντας σιγά σιγά όλη την επιφάνεια του μαύρου κύκλου πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλά σου. Επειδή, οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθάνε την περιοχή κάτω από τα μάτια, φρόντισε να έχεις την κρέμα ματιών σου στο ψυγείο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.