, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πως να μην την ξενερώσεις

Όσον αφορά το σεξ, συγκριτικά με τους άντρες, για τις γυναίκες είναι πιο δύσκολο να διεγερθούν, αλλά και επίσης πιο εύκολο να ξενερώσουν και να χάσουν κάθε διάθεση για την στιγμή της σεξουαλικής επαφής.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε από το πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ στην Μ. Βρετανία, στην οποία υποστηρίζεται ότι οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από ό,τι οι άνδρες και αυτό τις κάνει ασυνείδητα να αυτοπροστατεύονται περισσότερο απέναντι στην έκθεσή τους σε ενδεχομένως μολυσματικές καταστάσεις.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αν μια γυναίκα αισθανθεί αηδία την στιγμή της σεξουαλικής επαφής, επηρεάζεται πολύ περισσότερο από ό,τι ένας άντρας. Οι οσμές και η γεύση (κακοσμία σώματος ή στόματος, ιδρώτας, μαλλιά που μυρίζουν, άπλυτα σεντόνια κλπ) που θα αισθανθεί η γυναίκα επάνω στο σεξ, μπορεί να της εγείρουν συναισθήματα αηδίας και να κάνουν τον εγκέφαλο να θεωρήσει ότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Έτσι, αυτόματα, ο εγκέφαλος στέλνει το μήνυμα της αποφυγής από αυτή την κατάσταση και, μοιραία, η σεξουαλική διέγερση χάνεται και μετατρέπεται σε αισθήματα αποτροπιασμού.

Πηγή: Iatropedia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.