, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πώς να διώξεις την τσιγαρίλα από το σπίτι σου

Εάν έχεις στο σπίτι άτομα που καπνίζουν, σίγουρα γνωρίζεις τη δυσάρεστη μυρωδιά του τσιγάρου που απομένει στον χώρο. Είναι αυτή η μυρωδιά που μένει και στα ρούχα σου όταν βγαίνεις Σάββατο βράδυ σε έναν μικρό συνωστισμένο χώρο με άτομα που καπνίζουν.

Μπορείς όμως να διώξεις αυτή την μυρωδιά από τον χώρο σου, ακόμη και αν είναι πολύ μικρός. Πέρα από τα προφανή, να αερίσεις δηλαδή το σπίτι σου και να καθαρίσεις λίγο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα, την οποία μπορείς να ρίξεις πάνω στους καναπέδες και τα χαλιά σου.

Η σόδα θα απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές κι έτσι θα διώξεις και την τσιγαρίλα από τον χώρο σου. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις και κάτι ακόμη, που ίσως να λειτουργήσει κάπως και σαν αποσμητικό χώρου. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι με νερό ρίξε ένα φλιτζάνι ξύδι, ένα δύο ξυλάκια γαρύφαλλο ή κανέλα και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού.

Άφησε το μείγμα να πάρει μία βράση κι έπειτα χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το επάνω στο ζεστό μάτι για περίπου μισή ώρα. Το δωμάτιο (ή το σπίτι σου) θα αποκτήσει μία υπέροχη μυρωδιά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.