, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Πώς να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από το σπίτι

Διαβάστε πώς μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει πάντα… φρεσκάδα και καθαριότητα.

– Βάλτε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράσει με νερό και φέτες πορτοκάλι, κανέλα και γαρίφαλο… και όλο το σπίτι θα μυρίσει… κουλουράκια.

– Πριν αρχίσετε το σκούπισμα ρίξτε ένα φακελάκι μαγειρική βανίλια στο πάτωμα και ρουφήξτε τη με την ηλεκτρική σκούπα. Όταν τελειώσετε με το σκούπισμα θα μυρίζει τέλεια όλο το σπίτι!

– Θέλετε και τα συρτάρια να μυρίζουν υπέροχα; Τοποθετήστε στο εσωτερικό τους ένα τούλι με αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιών.

– Για την ντουλάπα σας τυλίξτε σε ένα τούλι δύο φύλλα δάφνης, ένα ξυλάκι κανέλας, κόκκους μαύρου πιπεριού και ωμό ρύζι. Τα ρούχα σας θα μυρίζουν όμορφα!

– Βάλτε στο ψυγείο σας ένα ποτηράκι με σκόνη μαγειρικής σόδας. Εξαφανίζει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές. Το ίδιο μπορείτε να πετύχετε βάζοντας στο ποτηράκι μερικούς κόκκους καφέ.

– Στην κουζίνα σας, κάθε φορά που θέλετε να εξουδετερώσετε άσχημες μυρωδιές όπως από ψάρι, βάλτε στο γκριλ να ψηθούν φλούδες, από εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ). Αφήστε τις φλούδες να ψηθούν για ένα λεπτό με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου.

-Για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα σας μέσα στην ντουλάπα πάρτε ένα σαπούνι και βάλτε το σε μια γωνιά της. Έτσι θα μοσχομυρίζουν όλα σας τα ρούχα ακόμα και αν τα έχετε φορέσει πάνω από μια φορά.

-Για να μοσχομυρίζει ο νεροχύτης σας μπορείτε απλά να φάτε ένα πορτοκάλι και να πετάξετε τις φλούδες του σε αυτόν. Ανοίξτε τη βρύση στο ζεστό νερό και αφήστε το για λίγο να τρέξει πάνω στις φλούδες. Αμέσως θα μυρίσει φρεσκάδα και καθαριότητα.

– Για να μην μυρίζουν άσχημα τα χιλιοφορεμένα παπούτσια σας πάρτε ένα κομμάτι κάρβουνο, τυλίξτε το σε ένα χαρτάκι και βάλτε το σε μια γωνιά της παπουτσοθήκης. Αυτό θα ρουφήξει την άσχημη μυρωδιά.

Πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.