, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σεξύπνια: Η διαταραχή που προκαλεί επιθυμία για σεξ στον ύπνο σας!

Από την ονομασία της και μόνο καταλαβαίνουμε πως η σεξουαλική διαταραχή που πλήττει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων κρύβει ένα μυστήριο ως προς την εκδήλωσή της.

Ο λόγος για το sleep sex, το σεξ δηλαδή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Όταν η επιθυμία για σεξ κατά τη διάρκεια του ύπνου κάνει την εμφάνισή της, τότε συνήθως ο ένας εκ των δύο συντρόφων καλεί τον άλλο σε ερωτικές περιπτύξεις. Ωστόσο, το επόμενο πρωί δεν θυμάται το παραμικρό.

Η κατάσταση αυτή θυμίζει έντονα την υπνοβασία, ούσα κι αυτή ακούσια πράξη. Ο ασθενής τη βιώνει κατά τη διάρκεια βαθύ ύπνου, με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν πως είναι δυνατόν εκείνος να προβεί σε πλήρη σεξουαλική πράξη η οποία δεν αποθηκεύεται ποτέ στη μνήμη του.

Το πραγματικά ανησυχητικό είναι πως ο ίδιος μπορεί να απαιτήσει το σεξ ακόμα και με τη βία, γεγονός που είναι σε θέση να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη σχέση.

Συνήθως, η σεξυπνία λαμβάνει χώρα κατά το πρώτο στάδιο του ύπνου, όταν ο φλοιός του εγκεφάλου είναι μεν ανενεργός, αλλά το τμήμα του το οποίο είναι υπεύθυνο για βασικές προτροπές, όπως είναι και η επιθυμία για σεξ, παραμένει ενεργό.

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες δεν έχουν αποφανθεί για τις ακριβείς αιτίες της συγκεκριμένης διαταραχής, θεωρούν ωστόσο πως το έντονο στρες και το αλκοόλ είναι παράγοντες που επιβαρύνουν την κατάσταση.

Πηγή:Onmed.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.