, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στρες: Τέσσερις τρόποι για να το καταπολεμήσετε

Οι οικονομικές, κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις μπορεί να σας δημιουργούν ένταση και στρες.
Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε προκειμένου να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα είναι να βρείτε την αιτία του. Τα προβλήματα χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες: κάποια επιλύονται άμεσα, άλλα βελτιώνονται με τον χρόνο και άλλα είναι πέρα από τον έλεγχό σας.
Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθηθείτε:
Γυμναστείτε: Η άσκηση δεν θα θεραπεύσει το άγχος που αισθάνεστε, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να «καθαρίσετε» το κεφάλι σας και να νιώσετε ότι ανακτάτε τον έλεγχο. Δοκιμάστε κάτι νέο: Η γιόγκα μπορεί να είναι ιδανική για να ηρεμήσετε, αλλά το μποξ μπορεί να σας βοηθήσει να εκτονωθείτε. Μην επιδεινώνετε το άγχος με ποτό, κάπνισμα και καφέδες, που θα σας κάνουν να αισθανθείτε χειρότερα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.
Συζητήστε με κάποιον: Εάν θέλετε μία συμβουλή, μπορείτε πάντα να μιλήσετε σε έναν φίλο που εμπιστεύεστε. Θα σας στηρίξει, ακούγοντας το πρόβλημά σας και θα σας βοηθήσει να φτάσετε πιο κοντά στη λύση του, παρουσιάζοντας τη δική του οπτική. Κάποιες φορές δεν βλέπουμε το προφανές, ειδικά όταν βιώνουμε έντονα μία κατάσταση και είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι.
Αποσυνδεθείτε: Τοποθετήστε το κινητό σας σε ένα συρτάρι μία ώρα πριν πάτε για ύπνο και αγνοήστε το. Κάντε μπάνιο, παρακολουθήστε μία σειρά ή διαβάστε το βιβλίο σας. Μην ελέγξετε τα email σας και μην μπείτε στον πειρασμό να σκρολάρετε στα χρονολόγια των διαδικτυακών σας φίλων, προβαίνοντας σε συγκρίσεις που θα σας αγχώσουν και θα σας πανικοβάλλουν.
Κάντε μία λίστα: Δημιουργήστε μία λίστα με τις υποχρεώσεις σας. Ξεκινήστε ολοκληρώνοντας τις πιο σημαντικές και στη συνέχεια προχωρήστε με όσες από τις υπόλοιπες προλαβαίνετε.
Πηγή: Onmed.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.