, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα βότανα που βοηθούν με την αϋπνία, το κρυολόγημα ή τους πόνους περιόδου

Θέλεις να ξεφορτωθείς με φυσικό τρόπο την αϋπνία, το κρυολόγημα, τους πόνους περιόδου και προβλήματα με το στομάχι σου; Η λύση είναι απλή και εύκολη. Φτιάξε αφεψήματα με συγκεκριμένα βότανα και θα δεις αμέσως τη διαφορά.

  • Αϋπνία: χαμομήλι, τίλιο. Αν τα παραπάνω δεν πιάσουν πρόσθεσε κράταιγο και βαλεριάνα. Κατανάλωσε κατά προτίμηση το απόγευμα και όχι τελευταία στιγμή, καθώς χρειάζονται λίγη ώρα για να δράσουν.
  • Κρυολόγημα: εχινάτσια, λευκό τσάι, τζίντζερ, λεμόνι. Η εχινάτσια ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, το λευκό τσάι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το τζίντζερ παρέχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση και τέλος το λεμόνι προσφέρει τη γνωστή βιταμίνη C.
  • Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο: κρόκος Κοζάνης. Προλαμβάνει τα δυσάρεστα συμπτώματα…
  • Πεπτικό σύστημα (δυσπεψία/ φούσκωμα κλπ): δίκταμο, χαμομήλι, μάραθος, δυόσμος. Βοηθούν στην καλύτερη χώνεψη και ανακουφίζουν από καούρες ή πόνους από κολίτιδα
  • Για έξτρα ενέργεια: μέντα, πράσινο τσάι, δενδρολίβανο. Αντικατάστησε ένα φλιτζάνι καφέ με τον παραπάνω συνδυασμό και κέρδισε σε αντιοξειδωτικά.

Πηγή:Onmed.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.