, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι δεν πρέπει να καθαρίσεις ποτέ με ξύδι

Τα καθαριστικά του σπιτιού έχουν ένα συχνά ένα αξιοσημείωτο κόστος, γι΄αυτό και πολλές φορές είναι λογικό να βρίσκεις εναλλακτικούς τρόπους για να καθαρίσεις το σπίτι σου με υλικά που ήδη έχεις, όπως το ξύδι. Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι είναι καλό καθαριστικό για σχεδόν κάθε επιφάνεια, αλλά πρέπει να το αποφύγεις για συγκεκριμένα υλικά όπως τα παρακάτω:

Πέτρα: Δεν προτείνεται να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό φυσικής πέτρας, καθώς μπορεί να τη φθείρει. Στη θέση του προτείνονται ειδικά σαπούνια για την πέτρα ή ακόμη και απορρυπαντικό πιάτων.

Μάρμαρο και γρανίτης: Συνήθως υπάρχει σαν επίστρωση των πάγκων της κουζίνας, το ξύδι δεν αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή γιατί υπάρχει ο κίνδυνος φθοράς.

Ξύλινο πάτωμα: Μπορεί να πιστεύεις ότι το ξύδι είναι καλό για το καθάρισμα του ξύλινου πατώματος, όμως πολλοί λένε ότι καταστρέφει το τελείωμά του.

Σίδερο ρούχων: Το ξύδι, αν και απομακρύνει τα άλατα που συσσωρεύονται, δεν ενδείκνυται για τον καθαρισμό του εσωτερικού του σίδερου ρούχων.

Οθόνη κινητού και υπολογιστή: Εάν χρησιμοποιηθεί ξύδι για τον καθαρισμό τους, ενδέχεται αυτή να φθαρεί και να μην μπορέσει να επανέλθει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.