, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τι πρέπει να ξέρετε για το σεξ στην περίοδο

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται για το αν μπορούν να έχουν σεξουαλικές επαφές τις ημέρες της περιόδου τους. Άλλες πάλι, απέχουν από το σεξ εκείνες τις ημέρες ούτως ή άλλως, επειδή θεωρούν ότι με κάποιον τρόπο κινδυνεύει η υγεία τους.

Υπάρχουν, όμως, κάποια βασικά θέματα που σχετίζονται με το σεξ κατά την διάρκεια της περιόδου:

Οι γιατροί λένε ναι:

Εάν η γυναίκα νιώθει άνετα με αυτό, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να έχει σεξ στην περίοδο της. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και ασφαλές. Και μην ανησυχείτε αν δείτε σκούρες κόκκινες ή καφέ μικρές μάζες αίματος κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. Αυτό είναι απλά παλαιότερο αίμα και κύτταρα του ενδομητρίου.

Είναι πιθανό να αρέσει ακόμη περισσότερο

Για πολλές άλλες γυναίκες, η έμμηνος ρύση μπορεί να συνοδεύεται από κατακόρυφη αύξηση της λίμπιντο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη σας είναι χαμηλά κατά την 1η μέρα, αλλά αρχίζουν να αυξάνονται από την 3η μέρα και μετά.

Επίσης, η αυξημένη ροή υγρών στον κόλπο σας μπορεί να χρησιμεύσει ως επιπλέον λίπανση κατά τη διάρκεια του σεξ στην περίοδο, το οποίο μπορεί επίσης να αυξήσει την ευχαρίστηση. Εάν χρησιμοποιείτε συνήθως κάποιο αγορασμένο λιπαντικό για να σας βοηθήσει με την ξηρότητα του κόλπου κατά τη διάρκεια του σεξ, τις ημέρες της περιόδου σας μάλλον δεν θα το χρειαστείτε

Πηγή: Iatropedia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.