, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρία κοινά λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου

Ο μεταβολισμός σου λειτουργεί πάντα σε συνδυασμό με τη διατροφή που κάνεις και ανάλογα με το αν γυμνάζεσαι ή όχι. Υπάρχουν όμως και τρία κοινά λάθη που κάνεις και επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου, και είναι τα παρακάτω.

Δεν τρως πρωινό

Ο μεταβολισμός σου είναι μια μηχανή που δεν λειτουργεί όταν δεν είναι ενεργοποιημένη. Ένα άτομο ενεργοποιεί το μεταβολισμό του με το πρώτο πράγμα που καταναλώνει στην αρχή της ημέρας. Για καλύτερα αποτελέσματα λοιπόν κατανάλωσε ένα ισορροπημένο γεύμα πρωτεΐνης, υγιεινών λιπών και πολύπλοκων υδατανθράκων.

Τρως πολύ λίγο

Το έχεις ξανακούσει, αλλά σου το ξαναλέμε. Ο αυστηρός περιορισμός της πρόσληψης θερμίδων στην πραγματικότητα εμποδίζει την απώλεια βάρους.

Δεν γυμνάζεις το σώμα σου

Το σώμα σου έχει ανάγκη για «καύσιμα», οπότε τη στιγμή που αρχίζεις να ασκείσαι ο μεταβολισμός σου ενεργοποιείται. Εάν δεν έχεις τίποτα στο στομάχι σου για να μετατραπεί σε καύσιμο από τον μεταβολισμό σου, τότε θα χρησιμοποιηθεί το αποθηκευμένο λίπος.

Πηγή: Iatropedia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.