, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρία tips για να αντιμετωπίσετε το άγχος

Πλέον, το άγχος έχει γίνει  αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και δεν μπορούμε εύκολα να αποφορτιστούμε από αυτό, παρά τις επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία μας.

Εμείς σας έχουμε ετοιμάσει τρεις περίεργους, αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα άγχους, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Κάνε τα όλα χάλια

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, το να τα κάνεις κάτι εσκεμμένα “χάλια”, απελευθερώνει το στρες. Αν είσαι τελειομανής ή ανησυχείς υπερβολικά για το αν θα απογοητεύσεις τους άλλους,  το να τα κάνεις κάτι επίτηδες χάλια θα σε βοηθήσει στο να νιώσεις καλύτερα. Εξυπακούεται ότι θα επιλέξεις εσύ τον τομέα που θα αποφασίσεις να κάνεις την υπέρβαση σε αυτό που υπαγορεύει ο απαιτητικός σου εαυτός, σταθμίζοντας και τις πιθανές συνέπειες.

Επίτρεψε στον εαυτό σου να ανησυχήσει

Όταν κάποιο θέμα μας αγχώνει, βιώνουμε την αίσθηση ανησυχίας κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας . Θέσε,  λοιπόν, 10 λεπτά στον εαυτό σου, όπου θα επικεντρωθείς απόλυτα στο πρόβλημά σου. Δίνοντας άδεια στον εαυτό σου να ανησυχήσει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σου επιτρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις πολύ μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στα συναισθήματά σου.

Δημιούργησε ένα «μέτρο» κακής διάθεσης

Ζωγράφισε μια κάθετη γραμμή σε ένα κομμάτι χαρτί.  Πάνω βάλε τον αριθμό 100 και κάτω το 0. Θέτοντας  στο μυαλό σου το 100 ως τον αριθμό που εκπροσωπεί το χειρότερο που θα μπορούσε να σου συμβεί, άρχισε να σημειώνεις το που βρίσκεται το άγχος σου κάθε φορά. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτάς μια ξεκάθαρη εικόνα του αληθινού μεγέθους του προβλήματος σου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.