, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρεις λόγοι που μπορεί να αλλάξει η περίοδος σου

Σίγουρα δεν έχουν όλες οι γυναίκες τον ίδιο κύκλο και περίοδος με περίοδο διαφέρει, όμως έχεις αναρωτηθεί για ποιον λόγο αυτή ορισμένες φορές καθυστερεί τόσο ή έχεις αλλαγές;

Φυσικά, υπάρχουν παράγοντες υγείας που θα μπορούσαν να διαταράξουν ή να εξισορροπήσουν τον κύκλο της εμμήνου ρύσεως. Ήξερες όμως ότι υπάρχουν πραγματικά κάποιες  συνήθειες σου που μπορεί να επηρεάσουν τον κύκλο σου;

Το στρες

Όταν στρεσάρεσαι και αγχώνεσαι συνεχώς το σώμα σου παράγει υπερβολική κορτιζόλη, δηλαδή την ορμόνη του στρες. Αυτό το γεγονός που προκαλεί απορρύθμιση στο σώμα σου με αποτέλεσμα να «χαλάει» την ισορροπία των ορμονών και του κύκλου σου.

Η ζάχαρη

Η ορμονική ισορροπία είναι ουσιαστικής σημασίας για έναν κανονικό κύκλο και αυτά που τρώμε ή δεν τρώμε έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνεις γενικά είναι να κόψεις τελείως ή να μειώσεις τη ζάχαρη.

Τα ταξίδια

Μπορεί να μην υπάρχουν πολλές έρευνες που να αναφέρουν πως το να ταξιδεύεις επηρεάζει τον κύκλο σου και την ορμονική σου ισορροπία, όμως το να ταξιδεύεις μπορεί να επηρεάσει τον κιρκαδικό σου ρυθμό, ο οποίος με τη σειρά του επηρεάζει τις ορμόνες του σώματος σου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.