, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τρεις τροφές που πρέπει να αποφεύγεται στο πρωινό σας

Το πρωινό είναι αδιαμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, δίνοντας μας ενέργεια για τις υποχρεώσεις που ακολουθούν κατά την διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που είναι ιδανικές για να ξεκινήσουμε το πρωινό και άλλες που καλό θα ήταν να τις αποφεύγουμε.

ΟΧΙ σε Μπέικον, ζαμπόν και λουκάνικα

Τα επεξεργασμένα κρέατα έχουν νιτρικά άλατα που έχουν συνδεθεί επιστημονικά με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Το αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο δημοσίευσε μια λίστα από τα κορυφαία δέκα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου.

ΟΧΙ σε ζαχαρούχα δημητριακά

Μερικά δημητριακά είναι γεμάτα από υδατάνθρακες και ζάχαρη. Όταν τα τρώτε, το σάκχαρο στο αίμα σας ανεβαίνει γρήγορα και στη συνέχεια πέφτει απότομα. Αντ’ αυτού, επιλέξτε δημητριακά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

ΟΧΙ σε έτοιμα γλυκά και ντόνατς

Η ζάχαρη είναι ο χειρότερος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, διότι οδηγεί σε ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πεινάσετε ξανά νωρίτερα από το κανονικό και θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας για υψηλό σάκχαρο του αίματος, παχυσαρκία και διαβήτη.

Πηγή:Iatropedia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.