04:33, Πέμπτη
06 Οκτωβρίου 2022

11 τροφές που ενισχύουν αποδεδειγμένα τον οργασμό

τροφες
Ορισμένα τρόφιμα, όπως η μαύρη σοκολάτα, έχουν από καιρό συσχετιστεί με ρομάντζο και γλυκές στιγμές. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να λειτουργήσουν διεγερτικά για τη λίμπιντο και αυτό δεν είναι νέο. Όλοι γνωρίζουμε κάποια τρόφιμα έχουν περάσει στην ιστορία ως παραδοσιακά αφροδισιακά. Για παράδειγμα, τα στρείδια έχουν θεωρηθεί ως μια τέτοια απόλαυση, και η φήμη τους πηγάζει από τη ρωμαϊκή ακόμα εποχή. Από αρχαία κείμενα που έχουν διασωθεί μάθαμε ότι η σαύρα ως κυρίως πιάτο, ενίσχυε την ηδονή σε μεγάλο βαθμό. Κάτι που το κοτόπουλο δεν έκανε, για παράδειγμα.
Σήμερα, πολλές μελέτες έχουν επικεντρωθεί στη συσχέτιση μεταξύ ορισμένων τροφίμων και την επίδρασή τους στη λίμπιντο και τον οργασμό. Τα τρόφιμα που αυξάνουν τη ροή του αίματος, την τόνωση των ορμονών ή ακόμη και όσα βοηθάνε τις μυϊκές συσπάσεις είναι υποψήφια για τη λίστα της διατροφής που βοηθάει τον οργασμό. Φυσικά, μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστούμε λίγο για να βρούμε τις τροφές που λειτουργούν καλύτερα με το σώμα μας. Ιδού η λίστα:

Μήλα: Ίσως η Εύα να γνώριζε κάτι παραπάνω. Μια μελέτη στο περιοδικό Archives of Gynecology and Obstetrics, αναφέρει μια πιθανή συσχέτιση μεταξύ της ημερήσιας κατανάλωσης μήλων και της αυξημένης σεξουαλικότητας -ειδικά σε νεαρές γυναίκες. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε εντοπιστεί η ακριβής αιτία, τα μήλα μπορούν να βοηθήσουν να διευκολυνθεί η ροή του αίματος

Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα περιέχουν μεγάλη ποότητα ψευδάργυρου, η οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Dr.Oz αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και «καθυστερεί» το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε οιστρογόνα.

Αβοκάντο: Τα αβοκάντο είναι καταπληκτικοί ενισχυτές της λίμπιντο διότι περιέχουν μεταλλικά στοιχεία, μονοακόρεστα λίπη και σύμπλεγμα βιταμινών Β6, τα οποία δρουν ως ενισχυτές της ενέργειας . Επιπλέον , το περιεχόμενο τους σε ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας.

Καστανό ρύζι: Το μαγνήσιο στο καστανό ρύζι βοηθά τη «συνεργασία» των μυών, την καλύτερη λειτουργία τους, κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Πιπεριές τσίλι: Η καψαϊκίνη στις πιπεριές τσίλι μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να αφεθεί στις επιδράσεις της διέγερσης. Επίσης, η αύξηση του καρδιακού ρυθμού είναι εμφανής στο μάγουλα που κοκκινίζουν έντονα.

Μαύρη σοκολάτα: Στο σάιτ της Oprah αναφέρεται ότι η σκούρα σοκολάτα βοηθά στην ενίσχυση των επιπέδων της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, η οποία βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματός μας.

Σύκα: Τα σύκα μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της σεξουαλικής αντοχής, χάρη στην ενισχυμένη περιεκτικότητά τους σε αμινοξέα. Και μεγαλύτερη αντοχή μεταφράζεται -συχνά- σε περισσότερους οργασμούς.

Μέλι: Το μέλι είναι πλούσιο σε ορυκτό του βορίου, το οποίο ενισχύει τα οιστρογόνα. Μπορεί επίσης να ενισχύσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, η οποία τεστοστερόνη προωθεί τον οργασμό, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ψάρι: Οι φανατικοί του σολομού μπορούν να χαίρονται. Η κατανάλωση ψαριών μπορεί να βελτιώσει τον οργασμό μας γενικά. Όπως αναφέρει το NBC News, τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 λιπαρά βοηθάνε την παραγωγή ντοπαμίνης.

Αστακός: Δεν είναι ένα συνηθισμένο γεύμα αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε ότι ο αστακός περιέχει σεξοτονωτικό ορυκτού φωσφόρου. Επίσης, η συγκέντρωση των λιπαρών οξέων μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία των σεξουαλικών οργάνων.

Στρείδια: Το πιο διάσημο αφροδισιακό απ’ όλα. Τα στρείδια περιέχουν αμινοξέα που συνδέονται άμεσα με τις ορμόνες.
Πηγή: womantoc.gr