19:58, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

"Πεθαίνουν άνθρωποι στο ΑΧΕΠΑ λόγω έλλειψης προσωπικού!"

axepa
Τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, μέσα από ανακοίνωση τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής :
«Το Νοσοκομείο εμφανίζει σημαντικές ελλείψεις χειρουργικών υλικών. Στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που η ψευτοαριστερή κυβέρνηση σώζει στα λόγια (!!!) συμβαίνουν τα εξής παράδοξα: Όποιος Ασθενής έχει χρήματα σώζεται! Όποιος Ασθενής δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να πεθάνει! Οι Ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά . Τα αγοράζουν έως και 500 € προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα. Ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος . Τι έχει να απαντήσει σε αυτά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας; Εξαγγέλλουν ότι δίνουν λεφτά με το τσουβάλι στα νοσοκομεία, ενώ στην πραγματικότητα πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης». Στις 8 Ιουνίου η ομοσπονδία θα κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία και Συγκέντρωση 11:00  έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Στο μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σ. Κακάλη, μετά τις συγκεκριμένες καταγγελίες ζητώντας να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «έκθεσης»…