, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Δαπάνη 6 εκατ. για τη φαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων και αδύναμων

nosokomeio_diadromos_karfitsaΞεπερνά τις 55.000 ο αριθμός των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών δικαιούχων μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακά τους, που συνταγογραφήθηκαν το πρώτο δίμηνο από την εφαρμογή του μέτρου. Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε σχετική ανακοίνωση ο αριθμός των δικαιούχων τριπλασιάστηκε μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), ο αριθμός των δικαιούχων που έχουν συνταγογραφηθεί στο 1ο δίμηνο εφαρμογής του μέτρου (από 13/8/2016 έως 13/10/2016), ανέρχεται σε 55.017, εκτελέστηκαν 100.398 συνταγές και η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ ανήλθε στα 6.077.288 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εξίσωσης των δικαιωμάτων ασφαλισμένων – ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας, θεσπίστηκε το μέτρο «Μηδενική συμμετοχή στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής», το οποίο με βάση συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια, διασφαλίζει την κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής των εν λόγω πολιτών στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής, καθώς και την κατάργηση της εισφοράς του 1ευρώ υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr