, Δευτέρα
27 Μαρτίου 2023

«Είχα να πάρω άδεια 20 ολόκληρους μήνες!»

αττικον
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κ. Κουρουμπλής συνομίλησε με ασθενείς και προσωπικό, αλλά όταν θέλησε να συναντήσει τη διοίκηση του νοσοκομείου, ενημερώθηκε πως τόσο η διοικήτρια Ευαγγελία Γιαννακάκου όσο κι η υποδιοικήτρια Λαμπρινή Καρπούζου δεν βρίσκονταν στις θέσεις τους, καθώς έλειπαν κι οι δύο με άδεια.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του υπουργού Υγείας, ο οποίος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του κι ανακοίνωσε πως κι οι δύο θα αντικατασταθούν άμεσα.
«Αντικαθίστανται απόψε το βράδυ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.
Μιλώντας, όμως, στο protothema.gr, η κ. Γιαννακάκου τόνισε πως «είχα πάρει εγκεκριμένη άδεια πέντε ημερών από την Υγειονομική Περιφέρεια», ενώ κατήγγειλε πως κανείς δεν ήρθε σε επαφή μαζί της για το θέμα, αλλά και ότι είχε να πάρει άδεια 20 ολόκληρους μήνες.
«Έπειτα από 20 μήνες δουλειάς ήταν η πρώτη φορά που ζήτησα πέντε ημέρες άδειας από την υπηρεσία μου και τις πήρα με απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας», τόνισε η κ. Γιαννακάκου, ενώ σχολιάζοντας το σημερινό περιστατικό σημείωσε τα εξής: «Θεωρώ ότι ο υπουργός δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς κι όταν ενημερωθεί θα ανακαλέσει την απόφασή του».
«Αλίμονο εάν κανείς εργάζεται ακατάπαυστα τόσους μήνες και δεν μπορεί να πάρει λίγες ημέρες άδειας. Είχα φτάσει στα όρια της υπερκόπωσης. Εάν είναι παράλογο κάποιος που μετά από 20 μήνες εργασίας παίρνει άδεια πέντε ημέρες, τότε ζητώ συγγνώμη», πρόσθεσε η κ. Γιαννακάκου.