, Σάββατο
30 Σεπτεμβρίου 2023

Diospyros nigra: Το φρούτο που έχει γεύση σοκολάτα!

dbfd111cb4f30424b8c6b0f30acfb1bb_LΌταν φτιάχνετε ένα θρεπτικό και δροσερό smoothie, συνήθως επιλέγετε φρούτα όπως η μπανάνα, το μήλο και το πορτοκάλι. Πώς θα σας φαινόταν να απολαμβάνετε χωρίς ενοχές ένα smoothie με γεύση σοκολάτα;
Το ιδανικό συστατικό στην περίπτωση αυτή είναι το φρούτο diospyros nigra, γνωστό και ως black sapote, το οποίο έχει γεύση σοκολάτας!
Το φρούτο ευδοκιμεί στο ανατολικό Μεξικό και στην Κεντρική Αμερική. Έχει κρεμώδη υφή και ανά 100 γραμμάρια παρέχει περίπου 130 θερμίδες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, καθώς μία μερίδα 100 γραμμαρίων παρέχει 191 mg, ποσότητα διπλάσια από αυτή που μας δίνει το πορτοκάλι.
Επίσης, μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Food Research International έδειξε ότι το black sapote περιέχει καροτενοειδή και κατεχίνες, ουσίες που προωθούν την απελευθέρωση του λίπους από τα λιποκύτταρα ώστε να μετατρέψει το συκώτι το λίπος σε ενέργεια.
Δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμη να βρούμε το φρούτο κάπου στην Ελλάδα, ας ελπίσουμε όμως ότι θα φτάσει σύντομα και στα δικά μας χέρια!

onmed.gr