, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Δωρεάν εξέταση μαστού και τεστ ΠΑΠ στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

dadd1ff152362d2dada881d565fbaa59_L

Μια μεγάλη προσφορά σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες προσφέρει την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης η Β ΄Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, θα παρέχει δωρεάν εξέταση μαστού και τεστ Παπ, ενώ οι ώρες για την πραγματοποίηση των εξετάσεων είναι από τις 8:00 έως τις 13:00, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και όπως αναφέρεται θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την ίδια μέρα, στον χώρο του νοσοκομείου διοργανώνεται εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και τις πρόσφατες ιατρικές οδηγίες, με στόχο την επίτευξη καλής υγείας.

Η είσοδος στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και με τη συνεργασία του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθηνών είναι ελεύθερη.

«Η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων», δήλωσε ο διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, καθηγητής Γεώργιος Κρεατσάς, σημειώνοντας ότι με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το σύστημα υγείας να καλύπτει εξετάσεις που εστιάζουν σε υπηρεσίες πρόληψης, όπως η εξέταση κατά Παπανικολάου, η ψηφιακή μαστογραφία, κλπ.

Με αντικείμενο τη χάραξη στοχευμένων πολιτικών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στην οικογένεια, στις γυναίκες και στους νέους, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα συναντήθηκε, σήμερα με τον κ. Κρεατσά, καθώς και με τη διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μαίρη Πίνη, με τους οποίους συζήτησε την από κοινού δράση για την ενημέρωση των γυναικών και των νέων, σχετικά με την πρόληψη κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και κατά του καρκίνου του μαστού.