08:37, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Δωρεάν σεμινάρια για γυναίκες με καρκίνο μαστού

bb18979078a060a6be2b25cf38f0898b_L
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι παρενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο μαστού στην ποιότητα ζωής των γυναικών, διεξάγει νέο κύκλο δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων για γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της θεραπείας για τον καρκίνο μαστού (χημειοθεραπεία/ακτινοθεραπεία).
Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες για τον καρκίνο μαστού συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με μερική ή ολική πτώση των μαλλιών, μερική ή ολική πτώση των φρυδιών και των βλεφαρίδων, το έγκαυμα, τη στοματίτιδα ή τον ερεθισμό των χειλιών και το εξάνθημα. Οι παρενέργειες επιφέρουν πολλές αλλαγές στη ζωή της γυναίκας, καθώς επηρεάζουν το σώμα τους και την εικόνα που οι ίδιες έχουν για τον εαυτό τους, συμβάλλουν στη μείωση της αυτοπεποίθησης τους και κατά συνέπεια επιδρούν στη γενικότερη ποιότητα της ζωής τους.
Με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια το «Άλμα Ζωής» θέλει να βοηθήσει τις ασθενείς με καρκίνο του μαστού να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και την εικόνα του εαυτού τους.
Μια γυναίκα συμμετέχοντας στα σεμινάρια θα διδαχθεί τρόπους και τεχνικές, για να διαχειριστεί τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας. Με αυτόν τον τρόπο οι γυναίκες θα νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους και θα μπορούν ευκολότερα να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, χωρίς να χρειάζεται να απομονωθούν.
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια:
2/3 Περιποίηση δέρματος κατά τη διάρκεια των θεραπειών.
9/3 Συμβουλές μακιγιάζ κατά τη διάρκεια των θεραπειών.
16/3 Φροντίδα νυχιών κατά τη διάρκεια των θεραπειών και τρόποι διαχείρισης της αλωπεκίας.
30/3 Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Δεν αλλάζω εγώ».
Πληροφορίες:
ΔΩΡΕΑΝ παρακολούθηση
Πού: Γραφεία «Άλμα Ζωής», Αριστοτέλους 79-81, 10434 Πλατεία Βικτωρίας στις 5:30μ.μ. κάθε ημέρας.
Διάρκεια κάθε σεμιναρίου: 1 ώρα και 30 λεπτά
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής σας στα τηλέφωνα 210 4180006 και 210 8815444.