18:55, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Εισαγγελική έρευνα για ελλείψεις σε φάρμακα

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ - ΦΑΡΜΑΚΑ
Προκαταρκτική έρευνα για τις ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά από καταγγελίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Την έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά από εξώδικο που είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, την οποία στη συνέχεια διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Η Εισαγγελία αναμένεται να διερευνήσει τις εν λόγω καταγγελίες, αλλά και αν προκύπτει τυχόν ποινική ευθύνη φαρμακευτικών εταιρειών. Το πρωί ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κ. Λουράντος συναντήθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Εξερχόμενος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο κ. Λουράντος δήλωσε:
«Μέρα με τη μέρα οι ελλείψεις στα φάρμακα πολλαπλασιάζονται. Μετά από καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τις ελλείψεις. Ήρθα εδώ και την ενημέρωσα με στοιχεία. Θα φέρουμε και νέα στοιχεία, γιατί μας ζητήθηκε ένας πιο εμπεριστατωμένος φάκελος. Ειδικά αυτήν την εποχή με τους πρόσφυγες αλλά και τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει η κοινωνία, υπάρχει η ανάγκη για όλα τα φάρμακα».
Ο κ. Λουράντος δήλωσε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση ανέφερε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, εταιρείες και φαρμακαποθήκες «που δεν εφοδιάζουν την αγορά και κάνουν εξαγωγές» και πρόσθεσε: «Ζητούμε την παρέμβαση του ΕΟΦ». Πηγή: naftemporiki