fbpx

, Παρασκευή
12 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Είσαι άνδρας; Μάθε ποια είναι τα πιο πιθανά προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσεις

andras 55

Οι άντρες ντρέπονται να αποκαλύψουν όχι μόνο στην σύντροφό τους αλλά ακόμη και στον οικογενειακό τους ιατρό τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουν με συνέπεια να διαιωνίζουν μια κατάσταση και να στερούν από τον εαυτό τους τη δυνατότητα να θεραπευθούν ή  να προλάβουν κάτι πιο σοβαρό.

Τουλάχιστον έξι προβλήματα, που σχετίζονται με δυσλειτουργίες στο σεξ ή το μέγεθος των προσόντων τους ή άλλα παθολογικά όπως το σωσσίβιο στην κοιλία διστάζουν να τα εξομολογηθούν και να τα αντιμετωπίσουν.

αιμορροΐδες

Οι περισσότεροι άνδρες αποφεύγουν να αποκαλύψουν στο γιατρό ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις αιμορροΐδες  μόνο και μόνο για να αποφύγουν την εξέταση. Ωστόσο όταν το πρόβλημα διαιωνίζεται τότε η καθημερινότητα των πασχόντων μπορεί να  μετατραπεί σε εφιάλτη. Απαραίτητη κρίνεται η επίσκεψη σε έναν ειδικό γιατρό, για να κάνει τη διάγνωση και να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Να σημειωθεί εδώ ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πασχόντων παρουσιάζει αυτόματη ύφεση των συμπτωμάτων με την αλλαγή των συνηθειών διατροφής και την τοπική υγιεινή.

στυτική δυσλειτουργία

Παρά το γεγονός ότι η επιστήμη έχει κάνει θαύματα στο τομέα αυτό  για τους άνδρες εξακολουθεί να αποτελεί να ένα θέμα ταμπού το οποίο διστάζουν να συζητήσουν  ή ακόμη και να ζητήσουν βοήθεια.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία  από το Ινστιτούτο ένας στους τρεις άντρες άνω των 40 ετών, παρουσιάζει  στυτική δυσλειτουργία πρόβλημα το  οποίο είναι μόνιμο σε νεαρούς άνδρες, αλλά αυξάνει σε συχνότητα μετά την ηλικία των 40 χρόνων.

Όπως συστήνουν οι ειδικοί του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων  το πρώτο βήμα είναι οι άνδρες να απευθυνθούν στον ειδικό γιατρό ο οποίος  θα κάνει διάγνωση του προβλήματος και θα τους συστήσει την θεραπεία που ενδείκνυται για το πρόβλημα τους.

Μεταξύ άλλων η θεραπεία περιλαμβάνει χάπια ή συνδυασμένη θεραπεία, ανάλογα με την πολυπλοκότητα της σεξουαλικής διαταραχής.

Δεν είναι εξάλλου σπάνιο άνδρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό αν  υιοθετήσουν  απλές καθημερινές συνήθειες να δουν βελτίωση.

Σύμφωνα με έρευνες, η νικοτίνη θεωρείται από τους πλέον ανασταλτικούς παράγοντες στο σεξ, γιατί επηρεάζει καθοριστικά την αιμάτωση του πέους, άρα και τους μηχανισμούς της στύσης. Έτσι το κάπνισμα δύο συνεχόμενων τσιγάρων θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσει μείωση της ροής του αίματος στα γενετικά όργανα σε ποσοστό που φτάνει το 30%!

μέγεθος  προσόντων

Όπως απέδειξαν έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πολλοί άνδρες προβληματίζονται για το μέγεθος των προσόντων τους   αφού νιώθουν ανεπαρκής,  ενώ κατακλύζονται από άγχος και, το χειρότερο,δεν τολμά να συζητήσει το θέμα όχι μόνο με την σύντροφό του πολύ δε περισσότερο με τον ειδικό γιατρό.

Τα ανδρικά προσόντα  είναι δυνατόν να συρρικνώνονται  σε διάφορες περιστάσεις, π.χ. όταν κάνει κρύο, στο ψυχρό ντους, όταν αισθάνεται φόβο, αγωνία ή ντροπή.

Εάν το πρόβλημά είναι υπαρκτό, σήμερα υπάρχουν επεμβάσεις που μπορεί να αυξήσουν το μέγεθος του πέους κατά 2-3 εκατοστά.

 πρόωρη εκσπερμάτιση

Σύμφωνα με τους ειδικούς από το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ): «Η πλειονότητα των ανδρών έχει αντιμετωπίσει τουλάχιστον μία φορά παρόμοιο πρόβλημα, ενώ οι πιο νέοι συνήθως εμφανίζουν αυτή τη δυσλειτουργία κατά τις πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες, μέχρι να μάθουν να ελέγχουν την εκσπερμάτισή τους».

Σε σχετικές μελέτες διατυπώνονται πολλές απόψεις για το πόσο σύντομα πρέπει να συμβαίνει η εκσπερμάτιση μετά την έναρξη της επαφής ώστε να χαρακτηρίζεται πρόωρη, και ο χρόνος αυτός κυμαίνεται από ένα μέχρι επτά λεπτά.

«σωσίβιο» ..στην κοιλιά

Το πρόβλημα είναι ότι αν και δεν είναι υπέρβαρος, έχει

Το γνωστό σωσίβιο στην κοιλιά  έχει ενοχοποιηθεί για την εμφάνιση μια σειρά παθήσεων όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης .

Η ερευνήτρια Penny Kris-Etherton, καθηγήτρια διατροφικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania επισημαίνει ότι άνδρες και οι γυναίκες με περιφέρεια μέσης >120 εκ. και >100 εκ. αντίστοιχα διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρκίνο, διαβήτη ή καρδιακές παθήσεις σε σχέση με τους άνδρες που έχουν περιφέρεια μέσης < 80 εκ. και τις γυναίκες με μέση <65 εκ.

Έτσι μια δίαιτα που θα προτείνει ο ειδικός  μπορεί να βοηθήσει στην καύση του κοιλιακού συσσωρευμένου λίπους».

 γυναικομαστία

Όταν το στήθος του άνδρα υπερβαίνει το φυσιολογικό μέγεθος  σε αυτή την περίπτωση οι ειδικοί μιλούν για γυναικομαστία.

Συνήθως οφείλεται στη μεγάλη συσσώρευση λίπους (λιπομαστία) ή στην αύξηση του μαζικού αδένα εξαιτίας κληρονομικών ή ορμονικών παραγόντων και διορθώνεται ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

Ο θεράπων ιατρός είναι εκείνος που θα αποφασίσει για το τι ενδείκνυται σε αυτή την περίπτωση.

iatropedia

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.