Έξι μήνες πίσω οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς της Θεσσαλονίκης!

giatroi

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την επιδείνωση «πέρα από το όριο» της κατάστασης στον ΕΟΠΥΥ. Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, που ήταν ανέκαθεν κακή λόγω συγγενούς βαριάς διαμαρτίας, επιδεινώνεται σταθερά πέρα από το όριο.

Η νέα διοίκηση έχοντας ξεπεράσει κάθε αρνητική πρόβλεψη και εκκρεμούσα μεταξύ ιδεολογικής αγκύλωσης και «πιέσεων» βασανίζει τους παρόχους του οργανισμού αφού σπατάλησε πολλούς μήνες σε οραματισμούς και πειράματα.

Στο χρονικό αυτό διάστημα αντί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας αποπληρωμής των παρόχων με σειρά αποφάσεων και μέτρων, διόγκωσε τη γραφειοκρατία, αύξησε το κόστος και τελευταία επιδίδεται σε πρωταθλητισμό τραγελαφικής ανοησίας επί του «αλφαβητικά χρονολογικού καταλόγου». Όλα αυτά βεβαίως με έξοδα των κακοπληρωμένων συμβεβλημένων ιατρών.

Σήμερα, 5 Αυγούστου 2016, οι συμβεβλημένοι ιατροί –κλινικοί και εργαστηριακοί– του ΕΟΠΥΥ της Θεσσαλονίκης έχουν εξοφληθεί μόλις τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, και αναμένονται βέβαια οι νεκρές μέρες των διακοπών του Αυγούστου…

Μπορείτε να εξηγήσετε αν το φαινόμενο που καλούνται να πληρώσουν κυριολεκτικά οι συμβεβλημένοι ιατροί της πόλης μας οφείλεται σε σκοπιμότητα ή ανικανότητα;

 Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

 Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος

Νίτσας Νικόλαος