08:39, Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Ευρωπαϊκή πιστοποίηση για το Παπαγεωργίου

 
nosokomeio-papageorgeioy
Η Α’ Μαιευτική-Γυναικολογική  κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  ,της οποίας διευθυντής είναι ο καθηγητής Βασίλειος Ταρλατζής, πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ανδρολογίας ,ώστε να αποτελέσει Κέντρο εκπαίδευσης στην Ανδρολογία. Η πιστοποίηση αυτή καθιστά την κλινική όπου  λειτουργεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ως το μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης στα Βαλκάνια και μόλις το 25ο σε όλη την Ευρώπη.
Η σύγχρονη ανδρολογία αφορά ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων ,που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ,τον υπογοναδισμό (ανεπάρκεια τεστοστερόνης) ,την ανδρική υπογονιμότητα ,το γηράσκοντα άνδρα, τη σεξουαλική ιατρική, την ανδρική αντισήληψη, την επίδραση του περιβάλλοντος στο ανδρικό γεννητικό σύστημα και την κατάχρηση αναβολικών ουσιών.
Το όφελος από αυτή την πιστοποίηση  αναμένεται να είναι διπλό: Πρώτον ,επαγγελματίες της υγείας (ενδοκρινολόγοι, ουρολόγοι, ψυχίατροι ,παιδοενδοκρινολόγοι) μπορούν να ασκηθούν στην Ανδρολογία και, μετά από διεθνείς εξετάσεις ,να αποκτήσουν τον τίτλο του κλινικού ανδρολόγου. Έως σήμερα αυτό ήταν εφικτό μόνο σε αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού. Δεύτερον ,οι ασθενείς της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να εξετάζονται σε μικτά ιατρεία όπου σύμφωνα με τη σύγχρονη αρχή της διεπιστημονικότητας ,το πρόβλημά τους θα αντιμετωπίζεται ,με συστηματικό και ολοκληρωμένο τρόπο, από ομάδα ειδικών απόλυτα εξειδικευμένων στο αντικείμενο.